Βασίλισσα Ελισάβετ | Πανικό έχει προκαλέσει η είδηση πως η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή

Για το γεγονός ευθύνεται το site Hollywood Unlocked που εξακολουθεί να επιμένει με την αβάσιμη φήμη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, κατά την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τις προγραμματισμένες διαδικτυακές εμφανίσεις, μία φήμη που κυκλοφόρησε στο Internet, προκάλεσε πανικό στον βρετανικό λαό. 

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, το site Hollywood Unlocked δημοσίευσε ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας της μάχης της με τον κορονοϊό. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η μονάρχης επρόκειτο να παραβρεθεί στον γάμο του αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, που πραγματοποιήθηκε πριν από μία ημέρα, πράγμα που δε συνέβη.

Όπως είναι φανερό, το ρεπορτάζ μοιάζει αναληθές, με αποτέλεσμα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να μην μπει καν στη διαδικασία να διαψεύσει το γεγονός. Αρχικά, όπως είναι γνωστό, ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ θα ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ονομάζεται "Γέφυρα του Λονδίνου", κατά το οποίο πρώτα θα ενημερωθούν διακριτικά ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι λειτουργοί, μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Συνεπώς, ακόμα κι αν ίσχυε το γεγονός, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν θα ενημέρωνε πρώτα το Hollywood Unlocked. 

O Jason Lee που είναι ο ιδιοκτήτης του Hollywood Unlocked, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση, δήλωσε πως "δε δημοσιεύουμε ψέματα και πάντα εμπιστεύομαι τις πηγές μου. Περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι".

Διαβάστε Επίσης