Η βασίλισσα Ελισάβετ ενδέχεται να μη γνωρίσει ποτέ από κοντά τη Lilibet

Μία ακόμη ρήξη ανάμεσα στον πρίγκιπα Harry και τη βασιλική οικογένεια έλαβε χώρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεκαπέντε λεπτά πριν δημοσιεύσει την ανακοίνωσή του, σχετικά με την απουσία του από το μνημόσυνο του παππού του, έναν χρόνο μετά από τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, ο πρίγκιπας Harry ενημέρωσε τη βασιλική οικογένεια και τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, γι'αυτό. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία του στην τελετή που θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου θα ήταν υψίστης σημασίας, με αποτέλεσμα η βασιλική οικογένεια και ο πρίγκπας Harry να έρθουν ξανά σε ρήξη. Ειδικότερα, ο δούκας του Sussex τον τελευταίο καιρό έχει μοιραστεί δημόσια τον αγώνα του κατά της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και την αδυναμία του να επιστρέψει στη γενέτειρά του με την οικογένειά του, αφού δεν του παρέχεται η απαραίτητη προστασία από την αστυνομία.

Πατώντας σε αυτό ως το κύριο επιχείρημά του για το ότι δεν νιώθει ασφαλής στην Αγγλία, η επιστροφή του για το μνημόσυνο του παππού του, θα αποδείκνυε πως ό,τι είχε δηλώσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ήταν ψέματα. "Ο δούκας δεν θα επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο, όμως ελπίζει να επισκεφθεί τη γιαγιά του όσο το δυνατόν πιο σύντομα", έγραφε η ανακοίνωση που ενημέρωνε για τα μελλοντικά σχέδια του πρίγκιπα Harry. 

Αυτό σημαίνει πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη Lilibet, η οποία γεννήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μετά τη μόνιμη εγκατάσταση του ζευγαριού στην Καλιφόρνια, μειώνοντας τις πιθανότητες να τη δει γενικά από κοντά.  Σύμφωνα με τη βασιλική βιογράφο Angela Levin, "ο πρίγκιπας Harry έχει περιφρονήσει τον δούκα του Εδιμβούργου, όμως πραγματικά περιφρονεί τη βασίλισσα. Πιθανώς να χρησιμοποιήσει την ίδια δικαιολογία για να προσπαθήσει να αποφύγει τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου". 

Φυσικά, ακόμα κι αν η βασίλισσα δεν έχει δει από κοντά τη συνονόματη Lilibet, την έχει γνωρίσει μέσω Zoom, κάτι που όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία δια ζώσης συνάντηση. 

Διαβάστε Επίσης