Elizabeth Taylor | Η μυστική της επίσκεψη στον Rock Hudson λίγο πριν πεθάνει στο νοσοκομείο

Ο γιατρός του ηθοποιού εξομολογείται πώς κατάφερε να την βάλει στο δωμάτιό του χωρίς να το καταλάβει κανείς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Elizabeth Taylor και ο Rock Hudson γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινία του 1956 ‘Giant’ κι αμέσως έγιναν στενοί φίλοι. Η σχέση τους παρέμεινε δυνατή για πολλά χρόνια και δυνάμωσε ακόμα περισσότερο όταν ο σταρ διαγνώστη με HIV.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του σε αμερικάνικο περιοδικό για την ασθένεια που σκότωσε τον ηθοποιό, ο γιατρός του Hudson, Michael Gottlieb, αποκάλυψε ότι λίγο πριν πεθάνει, τον Οκτώβριο του 1985, είχε βοήθησει την Taylor να τον επισκεφτεί στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

"Πήρα την Elizabeth με το παλιό μου station wagon και καταφέραμε να μπούμε μέσα από την πύλη για την αποβάθρα φόρτωσης στο πίσω μέρος του νοσοκομείου για να τον δει" είπε ο γιατρός εξηγώντας ότι έτσι κατάφερε να μην τους δει κανείς και η ηθοποιός κατάφερε να χαιρετήσει τον καλό της φίλο.

Διαβάστε Επίσης

Όσο για τον Hudson, ο γιατρός του είπε πως "καταλάβεινε τις επιπλοκές του να έχεις AIDS εκείνες τις πρώτες μέρες. Ήταν ήρεμος και ήλπιζε για το καλύτερο" τονίζοντας πως τότε ήταν μια εποχή που στιγμάτιζε πολύ τους ασθενείς με HIV.

Η Taylor και ο Gottlieb τελικά συνεργάστηκαν μετά τον θάνατο του Hudson για να ιδρύσουν τον οργανισμό ‘American Foundation for AIDS Research’, τον γνωστό amfAR, σκοπεύοντας να δημιουργήσουν περισσότερη πληροφόρηση και κατανόηση γύρω από τον ιό. "Η Elizabeth έγινε φίλη μου. ‘Ηταν ο πιο επιφανής άνθρωπος για να βγει μπροστά" είπε ο γιατρός εξηγώντας πως "είχε πρόσβαση στον Λευκό Οίκο και έκανε μεγάλη διαφορά".

Διαβάστε Επίσης