Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ίσως μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο και με αφορμή τον εορτασμό για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της θα εκθέσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κομμάτια της συλλογής στο κοινό.
Στα πλαίσια των εορτασμών για το Platinum Jubilee, τα προσωπικά κοσμήματα της 96χρονης μονάρχη θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε διάφορα παλάτια στη Μεγάλη Βρετανία. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά κομμάτια, σύμφωνα με το Royal Collection Trust, θα είναι μια σειρά από καρφίτσες που η Ελισάβετ φοράει συχνά στις επίσημες εμφανίσεις της, το διαμαντένιο στέμμα της αλλά και το φόρεμα που είχε φορέσει την ημέρα της στέψης της.
Από τις 7 Ιουλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα εκτεθούν στο Windsor Castle τον μοβ βελούδινο χιτώνα που είχε φορέσει στη στέψη της η βασίλισσα μαζί με τις πέντε καρφίτσες που συμβολίζουν τα εμβλήματα της Κοινοπολιτείας που βρίσκονταν κεντημένα πάνω στο φόρεμά της. Ανάμεσα στις καρφίτσες θα εκτεθεί και η Maple-Leaf καρφίτσα του Καναδά από το Asprey & Co που είχε φορέσει η Ελισάβετ στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στον Καναδά και που στη συνέχεια φόρεσε τόσο η Καμίλα Πάρκερ όσο και η Kate Middleton.
Εντυπωσιακή είναι και η καρφίτσα Flame-Lily με το εθνικό λουλούδι της Ζιμπάμπουε και της Ζάμπια που είχε φορέσει η βασίλισσα όταν είχε επιστρέψει από την Κένυα μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1952. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί, επίσης, η Wattle καρφίτσα που είχε δώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας στη βασίλισσα κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη χώρα που είναι μία από τις μεγαλύτερες καρφίτσες της συλλογής της και συνηθίζει να φοράει σε εορταστικές περιστάσεις, όπως είχε κάνει στον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα το 2005.
Στο Παλάτι του Buckingham θα γίνει έκθεση με το πιο δημοφιλές κόσμημα της βασίλισσας, το διαμαντένιο στέμμα της με τα 1.333 διαμάντια, δύο σειρές μαργαριτάρια και διαμάντια τοποθετημένα έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τριαντάφυλλo, αγκάθι και δύο τριφύλλια που εκπροσωπεύουν την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ιρλανδία. Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστεί και το περιδέραιο Delhi Durbar με τα εννιά σμαράγδια που κληρονόμησε η βασίλισσα το 1953 από την γιαγιά της βασίλισσας Mary, τη δούκισσα του Cambridge.