Πρίγκιπας Κάρολος | Γιατί γράφει 2.400 επιστολές κάθε χρόνο;

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου λέγεται ότι είναι εργασιομανής και εργάζεται μέχρι αργά το βράδυ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κάποτε η Καμίλα Πάρκερ τον είχε χαρακτηρίσει εργασιομανή και, σύμφωνα με δημοσίευματα, ο πρίγκιπας Κάρολος μπορεί να κάθεται στο γραφείο του μέχρι αργά το βράδυ για να τελείωσει όσα έχει να κάνει.

Αυτό που αποκάλυψε όμως η ετήσια οικονομική αναφορά του Παλατιού είναι ότι ο 73χρονος πρίγκιπας πέρα από τα έγγραφα που πρέπει να υπογράψει και να διευθετήσει κάθε μέρα έχει να χειρογράψει και αμέτρητες επιστολές. Σύμφωνα με την αναφορά μάλιστα γράφει πάνω από 2.400 επιστολές κάθε χρόνο, περίπου εφτά την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης

Πολλές από τις επιστολές είναι για πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση στα γράμματα που του στέλνουν. Ο Κάρολος επιλέγει κάποιες ανάλογα "με το τι λένε και ποια ζητήματα αναφέρουν" και τις απαντάει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πηγή του Παλατιού "πολλές φορές πολίτες του γράφουν και εκπλήσσονται όταν βλέπουν στην πόρτα τους ένα γράμμα για αυτούς από τον διάδοχο του θρόνου" ενώ προσθέτει πως ο Κάρολος "λέει ότι θα μάθουμε μόνο όταν ακούμε και όταν πολίτες του γράφουν είναι ένας τρόπος για να τους ακούσει. Πραγματικά ακούσει τις σκέψεις και τα σχόλια και μαθαίνει από αυτά".

Κάποιες από τις επιστολές είναι φυσικά επίσημες και αφορούν σε θέματα της μοναρχίας, είτε ευχαριστήριες επιστολές είτε άλλου είδους, όπως απαντήσεις σε αρχηγούς κρατών που τον επισκέφτηκαν ή επισκέφτηκε ο ίδιος.

Διαβάστε Επίσης