Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε μία σημαντική συνάντηση για να ξεκουραστεί

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε τη συμβουλή του γιατρού της και πήρε ρεπό για μία ημέρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν είναι νέο ότι τον τελευταίο καιρό η βασίλισσα Ελισάβετ προσπαθεί να προσέχει περισσότερο την υγεία της, ύστερα από ένα περιστατικό που την οδήγησε στο νοσοκομείο πριν από λίγους μήνες. Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το διορισμό της νέας πρωθυπουργού αποφάσισε να πάρει ένα ρεπό για μία ημέρα και να ξεκουραστεί. 

Πιο αναλυτικά, τους τελευταίους μήνες η βασίλισσα της Αγγλίας βρίσκεται στο Κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία, όπου παραδοσιακά περνάει τις διακοπές της. Δεδομένου ότι οι γιατροί δεν της επέτρεψαν να ταξιδέψει για να ορίσει τη νέα πρωθυπουργό, η τελετή έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Σκωτία. Ειδικότερα, η Liz Truss και ο απερχόμενος Boris Johnson επισκέφθηκαν την Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ, όπου μάλιστα κυκλοφόρησαν οι επίσημες φωτογραφίες από τη διαδικασία. 

Ωστόσο, δεδομένου ότι η ημέρα της ήταν αρκετά απαιτητική, η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να ξεκουραστεί την επομένη, ακυρώνοντας τη συνάντηση με το ιδιωτικό συμβούλιό της. "Ύστερα από μία φορτωμένη ημέρα χθες, η Αυτού Μεγαλειότης δέχθηκε τη συμβουλή των γιατρών για να ξεκουραστεί. Αυτό σημαίνει πως η συνάντηση με το ιδιωτικό συμβούλιο που ήταν να λάβει χώρα αυτό το απόγευμα θα κανονιστεί ξανά", ανέφερε η ανακοίνωση από το Παλάτι. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίζει να αποσυρθεί από σημαντικές εκδηλώσεις, αφού στην ηλικία των 96 ετών προσπαθεί να θωρακίσει τον οργανισμό της και να μην τον καταπονεί. Πριν από λίγο καιρό, είχε γίνει γνωστό πως η αρχηγός του βρετανικού κράτους αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, γεγονός που έχει δυσκολέψει το πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις της, γι' αυτό και στις εμφανίσεις της συνήθως κρατάει ένα μπαστούνι. Παράλληλα, αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αναλάβει περισσότερες ευθύνες και μεγαλύτερο ρόλο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις, ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ να έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει μία πιο χαλαρή καθημερινότητα, ύστερα από 70 χρόνια ατελείωτης δουλειάς στον βρετανικό θρόνο. 

Διαβάστε Επίσης