Το πρώτο διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου προς τον βρετανικό λαό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

"Σ'ευχαριστω για την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών που υπηρέτησες τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, απευθυνόμενος στη μητέρα του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

O βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον βρετανικό λαό ως κάτοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, μιλώντας για τα επιτεύγματα και τη ζωή της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ. Στον πρώτο του λόγο, ο βασιλιάς δεσμεύτηκε πως θα υπηρετήσει τον λαό, όπως έκανε τόσα χρόνια, διατηρώντας τις ίδιες αξίες με την εκλιπούσα μητέρα του.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, ο νέος μονάρχης της Αγγλίας είπε: "Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της, η Α.Μ. η Βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, αποτελούσε έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου. Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα μπορούσε να οφείλει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της. Έκανε θυσίες για το καθήκον. Η αφοσίωσή της ως ηγεμόνα δεν κλονίστηκαν ποτέ, σε περιόδους αλλαγών και προόδου, σε περιόδους χαράς και γιορτής, αλλά και σε περιόδους θλίψης και απώλειας".

Παράλληλα, αναγνώρισε το γεγονός πως η ζωή του θα αλλάξει, δεδομένων των νέων υποχρεώσεών του, ωστόσο είναι έτοιμος να αφιερώσει τη ζωή του προς την υπηρεσία του Στέμματος, όπως ακριβώς έκανε η μητέρα του. Κατά τη διάρκεια του λόγου του, αναφέρθηκε και στον πρίγκιπα William, τον διάδοχό του, τον οποίο όρισε πρίγκιπα της Ουαλίας, έναν τίτλο που ο ίδιος ήταν περήφανος που είχε το προνόμιο να διατηρεί για αρκετές δεκαετίες. 

"Με την Catherine στο πλευρό του, ξέρω πως ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τις εθνικές συζητήσεις", είπε μεταξύ άλλων ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκείνο που φυσικά έκανε εντύπωση ήταν η ιδιαίτερη αναφορά στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle για τους οποίους δήλωσε: "Θέλω να εκφράσω επίσης την αγάπη μου για τον Harry και τη Meghan, όσο εξακολουθούν να χτίζουν τις ζωές τους στο εξωτερικό".

Τέλος, ο βασιλιάς Κάρολος συγκινημένος, απευθύνθηκε στη μητέρα του, αφιερώνοντάς της τα πιο τρυφερά λόγια, αναφέροντας: "Στην αγαπημένη μου μαμά, όσο ξεκινάς το τελευταίο σου ταξίδι για να συναντηθείς με τον αγαπημένο μου μπαμπά, θέλω απλά να πω αυτό. Σ'ευχαριστώ. Σ'ευχαριστω για την αγάπη σου και την αφοσίωσή σου στην οικογένειά μας και στην οικογένεια των εθνών που υπηρέτησες τόσο επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια. Είθε πτήσεις Aγγέλων να σε τραγουδήσουν στην ανάπαυσή σου."

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε Επίσης