Καμίλα Πάρκερ | Όλα όσα γνωρίζουμε για τη στέψη της συζύγου του βασιλιά Καρόλου

Η βασιλική σύζυγος θα στεφθεί στο πλευρό του Καρόλου την ημέρα που έχει ορισθεί για την τελετή στέψης του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν η ημέρα στέψης του βασιλιά Καρόλου είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε εκείνον, θα χρειαστεί να τη μοιραστεί με τη σύζυγό του, Καμίλα, η οποία θα στεφθεί, επίσης, βασίλισσα στο πλευρό του. Φυσικά, καταλαβαίνουμε πως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, καθώς ήταν μία από τις επιθυμίες του, η σύζυγός του να αναγνωριστεί επίσημα στο κοινό, λαμβάνοντας τη θέση που της αξίζει. 

Τι γνωρίζουμε για την ημέρα της στέψης;

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού, η στέψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023 στα γενέθλια του εγγονού του βασιλιά Καρόλου, Archie. Πιο αναλυτικά, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, η τελετή θα λάβει χώρα στο Αββαείο του Westminster στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιήθηκε η κηδεία αλλά και η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με την ιστορία, η τελευταία βασιλική σύζυγος που στέφθηκε στο πλευρό του βασιλιά ήταν η βασιλομήτωρ Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' το 1937.

Η αλλαγή στον τίτλο

Στον γάμο της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, η Καμίλα είχε δεχθεί τον όρο ότι σε περίπτωση που ο σύζυγός της ανέβαινε στον θρόνο, εκείνη θα λάμβανε τον τίτλο της πριγκίπισσας. Ωστόσο, τη συγκεκριμένη συμφωνία ανέτρεψε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ πριν από τον θάνατό της, ανακοινώνοντας πως θα ήταν επιθυμία της, η σύζυγος του Καρόλου να λάβει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου. Τώρα που η Καμίλα θα στεφθεί στην επίσημη τελετή θα κρατήσει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, όμως, φημολογείται πως θα της απευθύνονται ως βασίλισσα Καμίλα ή σκέτο βασίλισσα. 

Ποια τιάρα θα φορέσει;

Η νέα βασιλική σύζυγος έχει στη διάθεσή της μία τεράστια συλλογή από κοσμήματα και οικογενειακή κειμήλια, τα οποία μπορεί να φορέσει. Η πιο πιθανή επιλογή είναι το στέμμα που είχε φορέσει η βασιλομήτωρ Ελισάβετ, το οποίο ωστόσο συνδέεται με μία αμφιλεγόμενη ιστορία. Από την άλλη και το στέμμα Adelaide από το 1831 ή το στέμμα της βασίλισσας Alexandra βρίσκονται στα επικρατέστερα. Όμως, το στέμμα της βασιλομήτορος Ελισάβετ είναι το πιο ελαφρύ, οπότε είναι επόμενο να το επιλέξει. "Από όλα τα διαθέσιμα στέμματα, είναι το πιο ελαφρύ και το ευκολότερο να φορέσει γιατί έχει πλατινένιο frame. Πιστεύω πως το Koh-i-Nûr διαμάντι πρόκειται και πρέπει να αφαιρεθεί από το στέμμα αν χρησιμοποιηθεί. Δεν υπάρχει κάτι αμφιλεγόμενο για το στέμμα, απλά για το διαμάντι", δήλωσε η ειδικός στα βασιλικά κομσήματα, Lauren Kiehna.

Διαβάστε Επίσης