Βασιλιάς Κάρολος | Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια για τα νέα βρετανικά χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του νέου μονάρχη της Αγγλίας

Τα καινούρια χαρτονομίσματα πρόκειται να κυκλοφορήσουν επίσημα στα μέσα του 2024.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να έχει αναλάβει τα καθήκοντά του για τα καλά, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ και προσπαθώντας παράλληλα να δείξει ένα πιο μοντέρνο προφίλ της μοναρχίας. Γι' αυτό άλλωστε ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στα social media είναι αρκετά ενεργός, ενημερώνοντας τους royal φαν για την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις των Βρετανών βασιλικών μελών. Πρόσφατα, ο επίσημος λογαριασμός στο Instagram αποκάλυψε τα σχέδια για τα νέα βρετανικά χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορήσουν στο κοντινό μέλλον.

Ειδικότερα, με την αλλαγή του μονάρχη της Αγγλίας ακολουθούν διάφορες υποχρεωτικές πράξεις που λαμβάνουν χώρα, όπως η δημιουργία νέων γραμματοσημάτων και χαρτονομισμάτων που θα έχουν το πορτρέτο του νέου μονάρχη. Έτσι, η βασιλική οικογένεια έκανε τα αποκαλυπτήρια μέσω social media των νέων χαρτονομισμάτων που θα κυκλοφορήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα του 2024.

Όπως έγραφε το κείμενο στη λεζάντα της ανάρτησης, "αν και η απεικόνιση του μονάρχη εμφανίζεται στα νομίσματα από τον 8ο αιώνα, τα χαρτονομίσματα είναι μία πιο πρόσφατη εφεύρεση. Η βρετανική μοναρχία έχει παρουσιαστεί στα βρετανικά χαρτονομίσματα από το 1960, κάνοντας την Α.Μ. τον δεύτερο μονάρχη και τον πρώτο βασιλιά που θα εμφανιστεί στα νομίσματα με αυτό τον τρόπο".

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023, ενώ σε αντίθεση με εκείνη της μητέρας του, θα ακολουθήσει μία πιο λιτή λογική για να αντικατοπτρίσει την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η χώρα. Στη λίστα με τους καλεσμένους αναμένεται να δούμε και τον μικρότερο γιο του, πρίγκιπα Harry και τη σύζυγό του, Meghan Markle, παρά το πρόσφατο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησαν στο Netflix, κάνοντας αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια. Άλλωστε, ο βασιλιάς Κάρολος, όπως προαναφέρθηκε, ακολουθεί πιστά τα βήματα της βασίλισσας Ελισάβετ, προσπαθώντας να μην κρατάει κακίες και να μη δώσει αιχμές στον Τύπο για σχόλια και παρανοήσεις. 

Διαβάστε Επίσης