Βασιλιάς Κάρολος | Γιατί η επικείμενη παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου στην τελετή στέψης του θεωρείται ασυνήθιστη

Η πρόσκληση στον πρίγκιπα του Μονακό που δεν συμφωνεί με το "πρωτόκολλο".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πριν από λίγες ημέρες ο πρίγκιπας Αλβέρτος επιβεβαίωσε πως θα παρευρεθεί, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Charlene, στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο, σύμφωνα με την παράδοση, η πρόσκληση αυτή έρχεται σε ρήξη με το "πρωτόκολλο". 

Παρά τη φιλία που συνδέει τους δύο άνδρες, η παρουσία του Αλβέρτου στην τελετή στέψης ίσως πριν από κάποιες δεκαετίες να θεωρούνταν απαγορευτική. Αντίθετα, η πρόσκληση θα έπρεπε να αφορά τα παιδιά του πρίγκιπα του Μονακό, Jacques και Gabriella, που δεν γνωρίζουμε αν θα δώσουν το παρών στην επίσημη τελετή. Ο λόγος;

Σύμφωνα με την παράδοση και όπως συμβαίνει στις τελετές στέψης των Ευρωπαίων βασιλέων, οι εν ενεργεία μονάρχες δεν είναι καλεσμένοι, παρά οι διάδοχοί τους που εκπροσωπούν την κάθε οικογένεια. Αυτό συμβαίνει ώστε όλη η προσοχή να συγκεντρωθεί στον νέο μονάρχη και όχι στις παρουσίες των υπολοίπων. 

Ωστόσο, θεωρητικά ο Αλβέρτος δεν είναι βασιλιάς, παρά έχει τον τίτλο του πρίγκιπα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στην κορυφή του παλαιότερου βασιλικού οίκου της Ευρώπης. Αυτό εξηγείται από το ότι το Μονακό είναι πριγκιπάτο και όχι βασίλειο, με αποτέλεσμα χάρη σε αυτή τη λεπτομέρεια, ο Αλβέρτος να είναι ευπρόσδεκτος και ένας από τους royals που βρίσκεται ήδη στην guestlist του βασιλιά Καρόλου. 

Και μπορεί ο πρίγκιπας του Μονακό να επιβεβαίωσε την παρουσία του στο σημαντικό γεγονός, ωστόσο ο δούκας του Sussex και γιος του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Harry, δεν έχει δώσει ακόμα την απάντησή του σχετικά με το αν θα παρευρεθεί στην στέψη μαζί με την οικογένειά του. Αν και ο μικρότερος γιος του Καρόλου και της πριγκίπισσας Diana δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο, εκείνο που ζητά για να υπάρξει κάποιο είδος συμφιλίωσης - ειδικότερα ύστερα από την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του - είναι μία συγγνώμη από την οικογένειά του προς εκείνον και τη σύζυγό του, Meghan Markle.

Διαβάστε Επίσης