"Είναι ανακουφισμένη που δεν θα υποκλίνεται πια στη Meghan Markle"

Όσα δήλωσε πηγή από το περιβάλλον της Sophie, δούκισσας του Εδιμβούργου για τον νέο της τίτλο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του πρίγκιπα Edward, ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να κάνει ένα συναισθηματικό δώρο στον μικρότερο αδερφό του, χαρίζοντάς του τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου, που ανήκε στον πατέρα τους, πρίγκιπα Φίλιππο. Αφού λοιπόν ο Edward ανακηρύχθηκε δούκας του Εδιμβούργου, κάτι που είχε συμφωνηθεί λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα έλαβε αντίστοιχο τίτλο και η σύζυγός του, η οποία από κόμισσα του Wessex, έγινε δούκισσα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με φίλους της νέας δούκισσας, αυτό έφερε μία ανακούφιση στη Sophie, η οποία πλέον δεν θα είναι αναγκασμένη να υποκλίνεται μπροστά στη Meghan Markle. Ειδικότερα, μέχρι τώρα η σύζυγος του πρίγκιπα Harry είχε υψηλότερο βαθμό σε ό,τι αφορά τους τίτλους ως δούκισσα του Sussex, με αποτέλεσμα η Sophie του Wessex, παρά την αφοσίωσή της στο στέμμα, να ήταν από κάτω της ως προς την ιεραρχία. Μην ξεχνάμε επίσης τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει για τις άσχημες σχέσεις των δύο γυναικών, μία ένταση που κορυφώθηκε ύστερα από τα σχόλια των Sussexes για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. 

"Η Sophie είναι ανακουφισμένη. Δεν χρειάζεται πλέον να υποκλίνεται σε μέλος της οικογένειας που όχι μόνο έχει απαρνηθεί τα βασιλικά καθήκοντα, αλλά έχει περάσει τα τελευταία 3 χρόνια να κριτικάρει τον θεσμό που η Sophie δουλεύει τόσο σκληρά να υποστηρίζει", δήλωσε φιλικό πρόσωπο της δούκισσας του Εδιμβούργου. 

Θεωρητικά, ωστόσο, δεν είναι κάτι για το οποίο η Markle νοιάζεται, από τη στιγμή που στο ντοκιμαντέρ της στο Netflix, έδειξε πως δεν μπορούσε να καταλάβει το ζήτημα της υπόκλισης. "Νόμιζα πως ήταν αστείο", δήλωσε η ίδια όταν ο σύζυγός της τη ρώτησε αν ξέρει να υποκλίνεται στην πρώτη συνάντηση που είχε με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αντίθετα, για τη βασιλική οικογένεια η υπόκλιση είναι ένδειξη σεβασμού, όπως απέδειξε η κίνηση της πριγκίπισσας Άννας, η οποία υποκλίθηκε για τελευταία φορά μπροστά στο φέρετρο της μητέρας της, βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία. 

Πέρα όμως από τα σχόλια που η Markle έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, φημολογείται πως οι κακές σχέσεις με τη Sophie είχαν ξεκινήσει όταν η δούκισσα του Εδιμβούργου είχε προσφερθεί να τη βοηθήσει με τα του Παλατιού στην αρχή της σχέσης της με τον πρίγκιπα Harry, μία πρόταση που η δούκισσα του Sussex απέρριψε. 

Διαβάστε Επίσης