Στα βήματα του πρίγκιπα Harry | Ο πρίγκιπας Joachim της Δανίας μετακομίζει στις ΗΠΑ με την οικογένειά του

Η ανακοίνωση του Παλατιού για την αλλαγή ζωής του γιου της βασίλισσας Margrethe της Δανίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την απόφαση της βασίλισσας Margrethe να αφαιρέσει τους τίτλους των παιδιών του πρίγκιπα Joachim, ο δεύτερος γιος της μονάρχη της Δανίας ανακοίνωσε την απόφασή του να μετακομίσει με την οικογένειας του στις ΗΠΑ. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες το Παλάτι επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες για την αλλαγή στη ζωή του Joachim και της συζύγου του, πριγκίπισσας Marie.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, ο Joachim θα μετακομίσει στην Ουάσινγκτον το καλοκαίρι για να ξεκινήσει μία νέα δουλειά στην πρεσβεία της Δανίας κάτω από το Υπουργείο Άμυνας, με σκοπό να βοηθήσει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τον Καναδά τα επόμενα χρόνια. Και μπορεί ο λόγος της "φυγής" του να μην ήταν η απόφαση της μητέρας του να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους των παιδιών τους, αφού ο Joaquim τα τελευταία χρόνια ζούσε και δούλευε στη Γαλλία, ωστόσο φάνηκε πως τον ενόχλησε ιδιαίτερα. 

Ειδικότερα, οι τίτλοι αφαιρέθηκαν από τα παιδιά του, τον 13χρονο Henrik και την 11χρονη Athena, αλλά και από τους Nikolai και Felix που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο με την Alexandra, κόμισσα του Frederiksborg. 

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η κατάσταση υγείας της βασίλισσας Margrethe, η οποία υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε επέμβαση στην πλάτη της, αναφέροντας πως η ανάρρωση θα λάβει πολλούς μήνες. Εκείνη θα αντικαταστήσει ο πρωτότοκος γιος της και διάδοχος πρίγκιπας Frederik, ο οποίος είχε ταξιδέψει τις τελευταίες ημέρες στην Ινδία με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Mary. 

Ο πρίγκιπας Joaquim φαίνεται πως ακολουθεί τα βήματα του πρίγκιπα Harry της Αγγλίας, ο οποίος πήρε την απόφαση το 2020 να μετακομίσει με τη σύζυγό του, Meghan Markle και τον γιο τους, Archie στις ΗΠΑ, αποχωρώντας από τα βασιλικά τους καθήκοντα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε στην περίπτωση του γιου της βασίλισσας Margrethe. 

Διαβάστε Επίσης