Πριγκίπισσα Άννα | Ο λόγος που αποδέχθηκε αμέσως τον ρόλο της στην τελετή στέψης του Καρόλου

Η πριγκίπισσα Άννα δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αποδεχθεί τον ρόλο που της πρότεινε το Παλάτι για την τελετή στέψης του μεγαλύτερου αδερφού της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου πλησιάζει τόσο αυξάνονται οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με την μεγαλεπήβολη εκδήλωση. Μία από αυτές αφορούν την πριγκίπισσα Άννα

Η πριγκίπισσα μίλησε για τον ιδιαίτερο ρόλο που θα παίξει στην πομπή την ημέρα της στέψης του μεγαλύτερου αδελφού της, βασιλιά Καρόλου, σε μια σπάνια συνέντευξη στο CBC News που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

"Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε, για όσους μας παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της στέψης; Κάποιες από τις λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί", ρώτησε η δημοσιογράφος του CBC, Adrienne Arsenault την πριγκίπισσα Άννα με την ίδια να απαντά: 

"Όχι, περιμένω να μου πουν. Δεν έχω κάνει πολλές ερωτήσεις", απάντησε γελώντας η πριγκίπισσα Άννα, αδερφή του βασιλιά Καρόλου και συμπλήρωσε: "Έχω έναν ρόλο ως συνταγματάρχης της τάξεως των Μπλε και Βασιλικών στο σύνταγμα του Οικιακού Ιππικού ως Ιππέας με χρυσό αξίωμα εν αναμονή. Αυτός ο ρόλος ουσιαστικά αποτελεί τον βασικό αξιωματικό στενής προστασίας. Αυτός είναι λοιπόν ο ρόλος που μου ζητήθηκε αν θα ήθελα να κάνω για αυτή τη στέψη, οπότε είπα ναι. Το καλύτερο από όλα είναι ότι λύνει το πρόβλημα της ενδυμασίας μου".

Τη στιγμή που αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας και καλεσμένοι δεν έχουν αποφασίσει τι θα φορέσουν, η πριγκίπισσα Άννα πιθανότατα θα επιλέξει να φορέσει το ρούχο που την έχει χαρακτηρίσει όσο κανένα άλλο, την στολή της. Η διάσημη θέση του Gold Stick, την οποία κατέχει η πριγκίπισσα Άννα από το 1998, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, όταν δύο αξιωματικοί - ένα Gold Stick και ένα Silver Stick - βρίσκονταν κοντά στον μονάρχη για να τον προστατεύουν από τον κακό και τους εχθρούς. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Άννα θα ιππεύσει πίσω από την άμαξα του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα μετά τη στέψη τους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στις 6 Μαΐου. Στη συνέχεια θα οδηγήσει 6.000 μέλη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στους δρόμους του Λονδίνου.

Η πομπή, στην οποία θα συμμετάσχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, θα ολοκληρωθεί  στα ανάκτορα του Buckingham, όπου επιλεγμένα μέλη της οικογένειας θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι και θα χαιρετήσουν το πλήθος. 

Διαβάστε Επίσης