Nina Simone | Η κόρη της μοιράζεται άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της θρυλικής diva

Η Lisa Simone "μαθαίνει ακόμα για το ταξίδι της μητέρας της" και μοιράζεται στοιχεία για την προσωπική της ζωή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η Nina Simone να διατηρούσε την απόσταση που άρμοζε σε μία diva σχετικά με τα δημοσιεύματα που έβγαιναν στο φως ανά διαστήματα και αφορούσαν την προσωπική της ζωή, όμως, η κόρη της αποφάσισε να κάνει μία μικρή αλλαγή σε αυτό.

"Η μητέρα μου θα έχει πεθάνει εδώ και 20 χρόνια και ακόμα μαθαίνω για το ταξίδι της", αναφέρει η 60χρονη Lisa Simone αποφασίζοντας να ρίξει μία ματιά στον αθέατο έρωτα της μητέρας της με τον ραβίνο Shlomo Carlebach. Και υπάρχει λόγος. 

Η Lisa Simone αναλαμβάνει χρέη παραγωγού πίσω από το "Soul Doctor”, τη νέα κινηματογραφική εκδοχή του αγαπημένου ομώνυμου μιούζικαλ του Broadway, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αρκετά σύντομα. Το κινηματογραφικό μιούζικαλ επικεντρώνεται στο ειδύλλιο και την καλλιτεχνική συνεργασία της μητέρας της με τον αγαπημένο Εβραίο μουσικό ραβίνο Shlomo Carlebach, ο οποίος αργότερα κρίθηκε αμφιλεγόμενος. 

Χρόνια πριν η Nina Simone ηχογραφήσει επιτυχίες όπως το "Feeling Good" και εκείνος γράψει εβραϊκά κλασικά τραγούδια όπως το "Am Yisrael Chai", οι δυο τους ήρθαν κοντά στη μουσική σκηνή του West Village της Νέας Υόρκης. Η Lisa Simone δεν γνώριζε τίποτα για τη συγκεκριμένη σχέση της μητέρας της μέχρι που είδε την πρωτότυπη μουσική παραγωγή του συγγραφέα-σκηνοθέτη Danny Wise για τη σχέση αυτή το 2011. 

"Πραγματικά με άφησε άφωνη", λέει η Lisa. "Ακόμα προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω πόσο υπέροχο είναι να μαθαίνω περισσότερα για τις σχέσεις που είχε η μαμά μου πριν από καταπιαστεί με την πολιτική σκηνή και τον χώρο των δικαιωμάτων". 

"Το άλμπουμ Forbidden Fruit της μητέρας μου έχει ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια και όταν ήμουν μικρή τραγουδούσα κι εγώ ακούγοντάς το. Μόνο για να ανακαλύψω ότι υπάρχουν τρία τραγούδια στο άλμπουμ που η μαμά ερμήνευσε στα εβραϊκά", λέει για τα τραγούδια που αργότερα έμαθε ότι γράφηκαν από τον Carlebach. "Δεν το ήξερα. Αυτό δείχνει πόσο πολύ επηρέασε ο ένας τον άλλον”, αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.