Βασιλιάς Κάρολος | Γιατί γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο τα γενέθλιά του

Υπάρχει λόγος πίσω από αυτή την παράδοση που ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος και δεν θα τηρήσει ο William όταν πάρει τον θρόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος ακολουθεί πολλές από τις παραδόσεις που έχει καθιερώσει η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ. Δεν αποτελεί εξαίρεση και ο διπλός εορτασμός των γενεθλίων του

Οι δύο φορές τον χρόνο που ο βασιλιάς Κάρολος γιορτάζει τα γενέθλιά του 

Κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου ο βασιλιάς Κάρολος γιορτάζει ιδιωτικά τα γενέθλιά του. Ωστόσο, ένα Σαββατοκύριακο του Ιουνίου γιορτάζει "επίσημα" με την στρατιωτική παρέλαση Trooping the Colour. Πρόκειται για μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος και χρονολογείται από τη βασιλεία του Γεώργιου Β'.

Τον Ιούνιο του 2023 ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε η γενέθλια παρέλαση για τον βασιλιά Κάρολο. Ο ίδιος είχε ενεργό ρόλο σε αυτή αφού επιθεώρησε έφιππος τα στρατεύματά του. Η τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών, εμφανίστηκε έφιππη στην παρέλαση ήταν το 1986. 

Μετά την επιθεώρηση των στρατευμάτων ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στο Μπάκιγχαμ και μαζί με την βασίλισσα Καμίλα και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολούθησαν την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη.

Γιατί υπάρχει αυτή η παράδοση;

Γιατί όμως ο βασιλιάς Κάρολος γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλιά του; Η απάντηση βρίσκεται στον βρετανικό καιρό. Το καλοκαίρι στην Αγγλία και συγκεκριμένα τον Ιούνιο είναι η καλύτερη περίοδος για να πραγματοποιηθεί παρέλαση. Ο διπλός εορτασμός καθιερώθηκε το 1748 όταν ο βασιλιάς Γεώργιος Β' συνδύασε τα γενέθλιά του με την ετήσια στρατιωτική παρέλαση καθώς κι εκείνος είχε γεννηθεί τον Νοέμβριο. 

"Με τον Νοέμβριο να είναι πολύ κρύος για γιορτινή παρέλαση γενεθλίων, έδεσε τους εορτασμούς του με την ετήσια στρατιωτική παρέλαση Trooping the Colour" σημειώνεται σε έγγραφο του βασιλικού Μουσείου του Greenwich.

Όταν ο πρίγκιπας William κληρονομήσει τον θρόνο πιθανότατα θα γιορτάζει μία φορά καθώς τα γενέθλιά του είναι στις 21 Ιουνίου οπότε θα τα συνδυάσει με το ετήσιο Trooping the Colour. 

Να σημειώσουμε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα κλείσει τα 75 του τον ερχόμενο Νοέμβριο. 

Διαβάστε Επίσης