Βασίλισσα Ελισάβετ | 6 σκάνδαλα που αναστάτωσαν την οικογένειά της από την ημέρα που πέθανε

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 με τον θάνατό της να σηματοδοτεί και το τέλος μιας εποχής. Ταυτόχρονα με τη μεγάλη απώλεια της βασιλικής οικογένειας και του λαού της Βρετανίας όμως η ημέρα αυτή ήταν και η αρχή για τη νέα βασιλεία, αυτή του Καρόλου. Ο πρωτότοκος γιος της εκλιπούσας βασίλισσας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, ανεβαίνει στον θρόνο έχοντας σημειώσει ρεκόρ μακροβιότερου διαδόχου με 64 χρόνια αναμονής. 

Ο πρώτος χρόνος χωρίς την Ελισάβετ ήταν μια πρόκληση όμως όχι μόνο για τον βασιλιά Κάρολο αλλά και για ολόκληρη τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, ξέσπασαν και αρκετά σκάνδαλα που τους αναστάτωσαν και τους έκαναν να πρωταγωνιστούν στα πρωτοσέλιδα των tabloids.

Οι τελευταίοι 12 μήνες είχαν από τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle μέχρι την πιθανή επιστροφή του πρίγκιπα Andrew. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 6 πιο δυνατά σκάνδαλα των royals της Βρετανίας. 

Το ντοκιμαντέρ της Harry and Meghan

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο δούκας και η δούκισσα του Sussex κυκλοφόρησαν ένα ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων στο Νetflix. Μέσα από αυτό είπαν τη δική τους εκδοχή της ιστορίας για όσα βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια. Το ζευγάρι έκανε μια σειρά από ισχυρισμούς και αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια με τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton να είναι στο επίκεντρό τους. 

Η κυκλοφορία του Spare

Ένα μόλις μήνα μετά την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry - ο ελληνικός του τίτλος είναι "Ρεζέρβα". Ο 38χρονος πρίγκιπας δε δίστασε να περιγράψει πολλές προσωπικές και οικογενειακές στιγμές μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δημιουργώντας νέες αναταράξεις στην οικογένεια. Οι ήδη κακές σχέσεις τους έγιναν ακόμα χειρότερες. 

Οι τίτλοι του Archie και της Lilibet

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, τα παιδιά του του Harry και της Meghan έχουν τους τίτλους "πρίγκιπας" και "πριγκίπισσα" καθώς είναι εγγόνια του βασιλιά. Ο 4χρονος Archie και η 2χρονη Lilibet απέκτησαν τους τίτλους τους όταν ο Κάρολος ανέβηκε στον θρόνο χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πάρθηκε κάποια επίσημη απόφαση μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Στις 8 Μαρτίου, όταν το ζευγάρι αναφέρθηκε στην κόρη του ως "πριγκίπισσα Lilibet", ανακοινώνοντας τη βάφτισή της, δημιούργησε αναστάτωση. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τρεις μήνες στο θρόνο, ο Κάρολος δεν είχε καταλήξει τι θα συμβεί με τους τίτλους τους. Σήμερα, στο επίσημο site της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τους διατηρούν.

Η Meghan "σνόμπαρε" την τελετή στέψης

Είχε γίνει γνωστό ότι στην τελετή στέψης του Καρόλου ήταν καλεσμένοι ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan Markle. Το ζευγάρι όμως χρονοτρίβησε και απάντησε στο κάλεσμα μόλις λίγο διάστημα πριν από την προγραμματισμένη τελετή. Τελικά, ο δούκας του Sussex πήγε μόνος του στην τελετή στέψης

Η έξωση της Angela Kelly

Η ενδυματολόγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Angela Kelly εθεάθη να μεταφέρει τα πράγματά της από το μέχρι τότε σπίτι της στο Windsor. Αν και είχε διαρρεύσει ότι ο βασιλιάς Κάρολος της πρόσφερε ένα νέο σπίτι, τα νέα κατέρρευσαν μετά από μία ανάρτησή της στο Instagram. "Ανεξάρτητα από το πόσο ευγενικός και γενναιόδωρος είσαι, δεν θα ικανοποιήσεις ποτέ έναν αχάριστο άνθρωπο" έγραφε η ανάρτηση. Το νέο σπίτι ερχόταν με το τίμημα να μην μιλήσει ποτέ ξανά για τη σχέση της με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Πριν από αυτό υποτίθεται ότι είχε την άδειά της να γράψει ένα βιβλίο για εκείνη. 

Η πιθανή επιστροφή του πρίγκιπα Andrew

Από την ημέρα που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ υπήρχαν υποψίες ότι ο βασιλιάς θα φέρει πίσω τον μικρότερο αδερφό του. Μετά το σκάνδαλο Epstein, το 2019, ο πρίγκιπας Andrew είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή. Τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας πήρε πρόσκληση για την θερινή κατοικία της οικογένειας στο Βalmoral. Ήταν επίσης μαζί με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας στην διαδρομή τους για την εκκλησία. Αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο που υποδηλώνει ότι ακόμα και ο πρίγκιπας William είναι έτοιμος να υποδεχτεί τον θείο του στα δημόσια ζωή της οικογένειας. 

Διαβάστε Επίσης