Βασίλισσα Letizia | Το παράξενο πρωτόκολλο που ακολουθεί στα ταξίδια

Γιατί είναι τόσο ιδιόρρυθμοι οι κανόνες που πρέπει να τηρήσει η βασίλισσα Letizia;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το βασιλικό πρωτόκολλο είναι αυστηρό και σε πολλές περιπτώσεις παράξενο. πριν από λίγες μέρες διαπιστώσαμε ότι οι Βρετανοί royals ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες ακόμη και για την τουαλέτα. Αυτή τη φορά βάζουμε στο μικροσκόπιο τη βασίλισσα Letizia και τη γραμμή που ακολουθεί όταν κάνει ταξίδια. 

Κάθε φορά που η βασίλισσα Letizia αφήνει τη Μαδρίτη για κάποια επίσημη επίσκεψη ενεργοποιείται ένα αυστηρό πρωτόκολλο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητά της. 

Οι κανόνες που ακολουθεί περιλαμβάνουν και μια σειρά από μέτρα που έχουν προετοιμαστεί από πριν και προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία ταξιδεύει. 

Το πρωτόκολλο που ακολουθεί η βασίλισσα Letizia

Ένα παράδειγμα του πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι ένα πρωτόκολλο είναι το πρόσφατο ταξίδι που έκανε η βασίλισσα Letizia στη Σαλαμάνκα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της δυτικής Ισπανίας. Η 51χρονη βασίλισσα προέδρευσε της παρουσίασης του του εγχειρήματος Salamanca Ciudad del Español.

Σύμφωνα με την εφημερίδα OkDiario, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που ήταν παρκαρισμένα στη διαδρομή που ακολούθησε η σύζυγος του βασιλιά Felipe έπρεπε να τα μετακινήσουν από πριν, ως μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια της βασίλισσας. 

Τους ζητήθηκε επίσης να υπάρχει μια σακούλα αίμα της ίδιας ομάδας αίματος με της βασίλισσας Letizia, δηλαδή 0, σε περίπτωση που θα χρειαζόταν μετάγγιση. Αυτή η ομάδα είναι πολύ κοινότυπη στην Ισπανία οπότε δεν υπάρχει συνήθως πρόβλημα διαθεσιμότητας. Τα πράγματα δεν ήταν όμως το ίδιο εύκολα για την περίπτωση του βασιλιά Χουάν Κάρλος που η ομάδα του είναι Α- και αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο συνηθισμένη στη χώρα. 

Ένα ακόμη μέτρο που πάρθηκε είναι η κράτηση ενός δωματίου στα επείγοντα του πλησιέστερου νοσοκομείου καθώς και ένα ακόμη δωμάτια στην περίπτωση που χρειαζόταν η βασίλισσα Letizia να κάνει κάποια εισαγωγή. 

Παρομοίως, ένα ασθενοφόρο είναι διαθέσιμο για τη βασίλισσα και την ομάδα της από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στο αεροδρόμιο μέχρι το τέλος του επίσημου ταξιδιού.  

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας

Οι κανόνες που ακολουθεί η βασίλισσα Letizia είναι αυστηροί αλλά δεν αφορούν μόνο την ίδια. Το ίδιο πρωτόκολλο εφαρμόζεται και για όλα τα μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας όταν ταξιδεύουν για κάποιον επίσημο σκοπό. 

Αυτό διασφαλίζει ότι θα έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στην περίπτωση που προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη. 

Διαβάστε Επίσης