Βασιλιάς Κάρολος - Πρίγκιπας William | Ακυρώνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους

Την αρχή έκανε ο πρίγκιπας William και ακολούθησε ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος.

Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας William αλλάζουν το πρόγραμμά τους για τις επόμενες ημέρες. Ο Βρετανός μονάρχης και ο διάδοχος του θρόνου ακυρώνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους και ο λόγος βρίσκεται στις πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σχέδια του 75χρονου βασιλιά και του 41χρονου πρίγκιπα ανατράπηκαν μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Rishi Sunak ότι θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Ο βρετανικός λαός θα βρεθεί και πάλι στις κάλπες στις 4 Ιουλίου, αρκετούς μήνες πριν λήξει και επίσημα η θητεία του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Οι εμφανίσεις που ακύρωσαν ο βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας William

Ο βασιλιάς Κάρολος ακύρωσε μία προγραμματισμένη εμφάνιση που είχε για τις 23 Μαΐου και δύο ακόμη για τις 24 Μαΐου. Το Παλάτι ελπίζει ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τις εμφανίσεις του αργότερα.

Μία προγραμματισμένη δημόσια εμφάνιση για την τρέχουσα εβδομάδα είχε και ο πρίγκιπας William την οποία και ακύρωσε. Η βρετανική βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει να αναβάλει τις υποχρεώσεις της "το οποίο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή ή να την μεταφέρει μακριά από την προεκλογική εκστρατεία" σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Παλάτι του Buckingham.

Οι ακυρωμένες εμφανίσεις έρχονται λίγο καιρό μετά την επίσημη επιστροφή του βασιλιά Καρόλου στα καθήκοντά του. Ο Βρετανός μονάρχης είχε περάσει ένα μεγάλο διάστημα αποστασιοποίησης λόγω της θεραπείας που ακολουθεί για τον καρκίνο. Μακριά από τη δημόσιο βίο έχει επιλέξει και η σύζυγος του William, Kate Middleton να ακολουθήσει τη δική της θεραπεία για τον καρκίνο.

Η βασιλική οικογένεια απέχει από την πολιτική 

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν εμπλέκονται ποτέ με την πολιτική. Παρόλα αυτά αλλάζουν το πρόγραμμά τους ενόψει των εκλογών. Το να προσαρμόζονται οι εμφανίσεις τους με βάση τις πολιτικές εκστρατείες είναι μια συνηθισμένη πρακτική. Το Παλάτι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να σιγουρευτεί ότι η προσοχή θα παραμείνει στις εκλογές και στα σημαντικά θέματα που αναδεικνύουν.

Είναι επίσης σημαντικό για να μην δέχονται οι royals πολιτικές ερωτήσεις όταν βρίσκονται σε κάποια επίσημη εμφάνιση.

Διαβάστε Επίσης