Η βασίλισσα Ελισάβετ λέει "όχι" στην αληθινή γούνα

Από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιεί μόνο faux fur για τις εμφανίσεις της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με την παγκόσμια στάση απέναντι στη γούνα να έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δεχθεί πολλές φορές τα πυρά ακτιβιστών για τις εμφανίσεις της με αληθινή γούνα. Αυτός είναι ο λόγος που πλέον θα επιλέγει μόνο faux fur για τις εμφανίσεις της.

Στο βιβλίο της The Other Side of the Coin, η Angela Kelly, η μοδίστρα της βασίλισσας αποκάλυψε πως πλέον δεν θα φορά αληθινή γούνα. "Αν η βασίλισσα πρέπει να παρευρεθεί σε κάποια επίσημη εκδήλωση και έχει πολύ κρύο, από το 2019 και μετά η συνθετική γούνα θα χρησιμοποιείται για να την κρατά ζεστή", είπε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νέα επιβεβαίωσε και ένας εκπρόσωπος από το παλάτι του Buckingham: "Καθώς νέα σύνολα σχεδιάζονται για τη βασίλισσα, ό,τι γούνα χρησιμοποιείται θα είναι συνθετική. Δεν υποστηρίζουμε ότι η γούνα στα ήδη υπάρχοντα ρούχα της θα αντικατασταθεί ή ότι η βασίλισσα δεν θα ξαναφορέσει ποτέ γούνα. Η βασίλισσα θα συνεχίζει αν φορά ήδη υπάρχοντα ρούχα στην γκαρνταρόμπα της", είπε.

Celebrities Queen

Η γούνα αποτελεί staple στις βασιλικές γκαρνταρόμπες εδώ και χρόνια. "Η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να σταματήσει να φορά αληθινή γούνα είναι η τέλεια αντανάκλαση της διάθεσης του βρετανικού λαού, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου αποθαρρύνει τη χρήση αληθινής γούνας και δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτή", δήλωσε η Claire Bass, διευθύντρια της Humane Society International."

Ενώ είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που πολλοί σχεδιαστές, όπως οι Gucci και Prada σταματούν τη χρήση αληθινής γούνας, πολλοί επιστήμονες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το αν η συνθετική αποτελεί καλύτερη εναλλακτική. Το πρόβλημα είναι ότι τα συνθετικά υφάσματα είναι βλαβερά προς το περιβάλλον, ενώ συνήθως χρησιμοποιούνται μη ηθικές πρακτικές για την παραγωγή τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ