Πόσο θα πληρώνατε για να δείτε τη Mona Lisa από (πάρα πολύ) κοντά;

Ένας πλειοδότης έδωσε 98.000 δολάρια.

Τι ποσό θα δίνατε προκειμένου να δείτε τη Mona Lisa να χαμογελάει μόνο για εσάς, με απρόσκοπτη θέα στον πίνακα χωρίς τους υπόλοιπους επισκέπτες του Μουσείου; Κάποιος πλήρωσε 98.000 δολάρια ακριβώς γι΄αυτό.

Ο πλειοδότης άδραξε την ευκαιρία - πληρώνοντας αδρά - να απολαύσει από όσο πιο κοντά γίνεται τον διάσημο πίνακα του da Vinci την ώρα που αφαιρείται από την προθήκη του για τον ετήσιο έλεγχο. Το Sky News αναφέρει ότι συνήθως οι επισκέπτες δεν μπορούν να φτάσουν σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων μέτρων από το πιο διάσημο έργο τέχνης του μουσείου του Παρισιού. Αλλά κάθε χρόνο, η Mona Lisa βγαίνει από το αλεξίσφαιρο γυαλί που την προστατεύει, ώστε οι ειδικοί να μπορούν να τη μελετήσουν πιο προσεκτικά. Μάρτυρας αυτής της αξιοσημείωτης στιγμής θα γίνει ο νικητής μιας πρόσφατης δημοπρασίας του οίκου Christie's που σχεδιάστηκε για να ενισχύσει το Λούβρο.

Το Forbes σημειώνει ότι ο νικητής θα λάβει επίσης μια ιδιωτική περιοδεία στη Grande Galerie του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει έργα μεγάλων Ιταλών όπως ο Caravaggio και ο Raphael. Η στιγμή της "αποκαθήλωσης" της Mona Lisa αποτελεί "εμπειρία ζωής" και το μουσείο τη δημοπραττεί για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να αντισταθμίσει το πλήγμα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένας υπάλληλος του Λούβρου λέει στο Sky News ότι το μουσείο πρόκειται να χάσει έως και 110 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα του 2020. Το CNN αναφέρει μερικές από τις άλλες εμπειρίες που πουλήθηκαν, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιωτικής νυχτερινής περιήγησης στο μουσείο με φακό, που δόθηκε για 46.000 $, και μια ιδιωτική συναυλία στην αίθουσα των Καρυάτιδων, την οποία κέρδισε κάποιος για 51.000 $.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ