Ο David Bowie είχε θίξει το 1983 την έλλειψη διαφορετικότητας στο MTV

Ο Starman ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά τον θάνατο του David Bowie έκαναν την εμφάνισή τους αρκετά video με στιγμιότυπα από τη ζωή της μουσικής ιδιοφυΐας. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν το απίστευτο στιλ ή τη μουσική του Bowie και τον υπερβολικό ενθουσιασμό του για την τέχνη - αλλά ένα clip έδειξε την ηθική του και τη δίψα για δικαιοσύνη.

Σε ένα video από το 1983, ο Bowie στέκεται απέναντι από τον VJ του MTV, Mark Goodman και του ζητά επισήμως να υπερασπιστεί την έλλειψη διαφορετικότητας του δικτύου και ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρχαν τόσο λίγοι Μαύροι καλλιτέχνες στο κανάλι. Είναι ένα σχόλιο που ακούγεται απίστευτα επίκαιρο σήμερα και που εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν αδιανόητο να κάνει ένας Λευκός καλλιτέχνης, ειδικά σε ένα κανάλι όπως το MTV.

"Έχοντας παρακολουθήσει το MTV τους τελευταίους μήνες, είναι μια σταθερή επιχείρηση με πολλά πράγματα να τρέχουν. Με έχει εκπλήξει όμως το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο λίγοι Μαύροι καλλιτέχνες σε αυτό. Γιατί αυτό;" ακούγεται να λέει ο David Bowie - μία ερώτηση που σίγουρα δεν περίμενε να ακούσει ο Goodman και ειδικά από έναν καλλιτέχνη που βρίσκοταν εκεί κατά την προώθηση του νέου του ποπ δίσκου.