Οι υπέρογκες αμοιβές των ηθοποιών που έχουν πρωταγωνιστήσει στις ταινίες της Marvel

Ο Robert Downey Jr. βρίσκεται στην κορυφή, με την 5η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δοθεί ποτέ σε ταινία.

Ο κόσμος του Hollywood μοιάζει να μην μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα σε κανένα επίπεδο, καθώς όπως είχε δηλώσει και ο πατέρας του Robert Downey Jr., ο οποίος απεβίωσε το 2021 σε ηλικία 85 ετών, όταν είσαι αστέρι του κινηματογράφου τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. 

Διαβάστε Επίσης

Εμείς θα προσθέσουμε στο σχόλιό του το "πόσο μάλλον όταν είσαι πρωταγωνιστής στις ταινίες που εκτυλίσσονται στο σύμπαν της Marvel". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασημότεροι ηθοποιοί του Hollywood που έχουν υποδυθεί τα τελευταία χρόνια αγαπημένους σούπερ-ήρωες μικρών και μεγάλων, βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους πρωταγωνιστές, αφού οι αμοιβές τους από τις ταινίες αυτές, ειδικά για ορισμένους όπως ο Robert Downey Jr., είναι από άλλο πλανήτη. 

Πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η διαφορά στις αμοιβές τους που παρατηρείται ανάμεσα στις πρώτες τους ταινίες μέχρι σήμερα. 

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Βρίσκεται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της γενιάς του, με την αμοιβή που έλαβε το 2018 να αποτελεί την 5η μεγαλύτερη που έχει δοθεί σε ηθοποιό για μία και μόνο ταινία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Robert Downey Jr. έχει λάβει τις εξής αμοιβές για τη συμμετοχή στις ταινίες της Marvel ως Iron Man:
Το 2008 είχε λάβει 500.000 δολάρια για την πρώτη ταινία Iron Man ενώ το 2010 έλαβε την αμοιβή των 10 εκατομμυρίων για το Iron Man 2. Το 2012 για την ταινία Avengers έλαβε ως μισθό το ποσό των 50 εκατομμυρίων ενώ για τη συμμετοχή του στο Iron Man 3 που προβλήθηκε το 2013, έλαβε 50 εκατομμύρια. Όσο για τη σύντομη εμφάνισή του στην ταινία Spiderman: Homecoming συμφώνησε το ποσό των 10 εκατομμυρίων ενώ το 2018 έλαβε τη μεγαλύτερη αμοιβή για τη συμμετοχή του στην ταινία Avengers: The Infinity War που ήταν 75 εκατομμύρια.
 

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Η Scarlett Johansson, η οποία περιμένει το δεύτερο παιδί της με τον σύζυγό της Colin Jost, έχει λάβει τις εξής αμοιβές για τον χαρακτήρα της Black Widow:
Για τη μικρή συμμετοχή της στην ταινία Iron Man 2, που ήταν και η πρώτη φορά που βλέπαμε τον χαρακτήρα της Black Widow στο σύμπαν της Marvel, η Johansson έλαβε το ποσό των 400.000. Στη συνέχεια, για την ταινία Avengers του 2012 έλαβε 6 εκατομμύρια ενώ το 2015 για το Avengers: Age of Ultrion συμφώνησε στο ποσό των 20 εκατομμυρίων. Το 2019 για τη συμμετοχή της στο Avengers: Endgame έλαβε 35 εκατομμύρια ενώ για τη νέα της ταινία, Black Widow, που θα προβληθεί φέτος πήρε ως μισθό 20 εκατομμύρια δολάρια.
 

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

Ο Αυστραλός Chris Hemsworth φαίνεται πως η πρώτη συμφωνία που είχε κάνει για το Thor δεν ήταν και τόσο επικερδής, αφού ο πρώτος του μισθός το 2011 για τον χαρακτήρα της Marvel έφτανε μόνο τα 150.000 δολάρια. Στη συνέχεια για το Avengers : Age of Ultrion έλαβε 5 εκατομμύρια ενώ για το Thor Ragnarok του 2017, το Avengers Infinity War του 2018 και το Avengers: Endgame του 2019 έλαβε το ποσό των 15 εκατομμυρίων για κάθε ταινία.
 

Chris Evans

Chris Evans

O Captain America, aka Chris Evans, για τον ρόλο του σούπερ ήρωα το 2011 είχε λάβει 300.000 δολάρια ενώ για το Avengers του 2012 είχε συμφωνήσει στο ποσό των 2 εκατομμυρίων. Για την επόμενη ταινία του Captain America έλαβε 3.200.000 εκατομμύρια, ενώ το 2016 για τη συμμετοχή του στο Avengers Age of Ultrion πήρε 6 εκατομμύρια. Το 2016 για την τρίτη ταινία του Captain America έλαβε 15 εκατομμύρια όπως και για τις επόμενες 2 ταινίες των Avengers.
 

Tom Holland

Tom Holland

Ο Tom Holland, του οποίου  πρόσφατα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του με τη Zendaya, που αποκάλυψαν τη σχέση τους, για τον χαρακτήρα του Spiderman στην ταινία του Captain America το 2016 έλαβε το ποσό των 250.000 δολαρίων ενώ για το Spiderman: Homecoming το κασέ του ανέβηκε στο 1,5 εκατομμύριo. Όσο για τη συμμετοχή του στην ταινία Avengers Infinity War του 2018 έλαβε 3 εκατομμύρια.
 

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo

Για τον Mark Ruffalo, η μόνη αμοιβή που έχει γίνει γνωστή είναι για τη συμμετοχή του στην ταινία Avengers που έλαβε 2-3 εκατομμύρια δολάρια.
 

Jeremy Renner

Jeremy Renner

Το ίδιο και για τον Jeremy Renner, ο οποίος έλαβε αμοιβή περίπου 2-3 εκατομμύρια για το Avengers.
 

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

Ο ηθοποιός Chadwick Boseman, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πέρσι τον Αύγουστο, είχε λάβει για τον χαρακτήρα του Black Panther 2 εκατομμύρια δολάρια.
 

Brie Larson

Brie Larson

Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός για την ταινία Captain Marvel είχε λάβει το ποσό των 5 εκατομμυρίων.