Ο νέος ρόλος - πρόκληση για τον Leonardo DiCaprio

Ο ηθοποιός θα υποδυθεί έναν πολύ σκοτεινό χαρακτήρα της αμερικανικής ιστορίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε κάτι εντελώς διαφορετικό θα παρακολουθήσουμε τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στη μαύρη κωμωδία του Adam McKay, "Don't Look Up" ανάμεσα σε ένα χρυσό καστ σπουδαίων ηθοποιών, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Δεκεμβρίου στο Netflix.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επόμενος ρόλος που θα ενσαρκώσει είναι εκείνος του Jim Jones, του αρχηγού της θρησκευτικής αίρεσης "Peoples Temple", ο οποίος ήταν υπεύθυνος πίσω από τη μαζική αυτοκτονία 900 ανθρώπων. Ειδικότερα, ο ηθοποιός βρίσκεται στην τελική ευθεία, σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις, και είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να κλείσει η συμφωνία. 

Ποιος ήταν ο Jim Jones

Τη δεκαετία του 1950 ο Jim Jones προωθούσε τον χριστιανικό σοσιαλισμό και ήταν ιεροκήρυκας. Το 1960 ίδρυσε την αίρεση Peoples Temple στην Καλιφόρνια και έγινε πολιτικός ακτιβιστής. Λίγα χρόνια αργότερα απαρνήθηκε τον παραδοσιακό Χριστιανισμό και αυτοαποκαλούνταν θεός. Το 1974 πραγματοποίησε το όραμά του, το Jonestown, στη Γουϊάνα, πείθοντας ακολούθους του να ζήσουν εκεί μαζί του ώστε να απελευθερωθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα και ύστερα από καταγγελίες καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με το Jonestown, ο γερουσιαστής και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Leo Ryan, διεξήγε μία ανεπίσημη έρευνα μαζί με δημοσιογράφους. Όταν έφτασαν εκεί και είδαν τι συνέβαινε και αφού πήραν την απόφαση να επιστρέψουν πίσω μαζί με ορισμένους κατοίκους, ο Jones έδωσε την εντολή να τους σκοτώσουν. Λόγω του ότι όμως κάποιοι δραπέτευσαν και ο αρχηγός της αίρεσης κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε να ξεφύγει, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του, πείθοντας 918 μέλη, από τους οποίους τα 300 ήταν παιδιά, να αυτοκτονήσουν, πίνοντας κυανίδιο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jim Jones θα εμφανιστεί στην οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Powers Boothe είχε ενσαρκώσει τον σκοτεινό αυτό χαρακτήρα στην τηλεοπτική ταινία "Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones" του 1980, όπου απέσπασε για την ερμηνεία του ένα Emmy. 

Ο Leonardo DiCaprio πέρα από τον προσεχή του ρόλο, για τον οποίο σίγουρα θα λάβει διθυραμβικές κριτικές, πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία του Martin Scorsese "Killers of the Flower Moon". 

Διαβάστε Επίσης