10 βιβλία ακατάλληλα για το καλοκαίρι

Ακόμα κι αν η παρακάτω λίστα δεν συμβουλεύεται, τουλάχιστον, την "πρόσφατη εμπορική παραγωγή", θα σας παρακαλούσα να μην τη λάβετε υπόψιν σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αρχικά, μια παράκληση: μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που σας προτείνουν βιβλία. Και ειδικά, βιβλία για το καλοκαίρι. Επομένως, ακόμα κι αν η παρακάτω λίστα δεν συμβουλεύεται, τουλάχιστον, την "πρόσφατη εμπορική παραγωγή", θα σας παρακαλούσα να μην τη λάβετε υπόψιν σας.

1. "Drifts", Κέιτ Ζαμπρίνο (Riverhead, 2020)

Είναι κρίμα που η Ζαμπρίνο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Τα βιβλία της είναι ένα κράμα δοκιμίου και αυτομυθοπλασίας, κείμενα γι’ αυτό που συμβαίνει τώρα. Ή για ό,τι δεν συμβαίνει ποτέ. Ιδού ένα απόσπασμα, ελεύθερα μεταφρασμένο: "Τι μ’ εμποδίζει να γράψω ένα βιβλίο; Η ζέστη, ο σκύλος, ο κλιματισμός, η σκέψη χωρίς διακοπή, το πήδημα, τα ψώνια, το μαγείρεμα, η γιόγκα, η μοναξιά και η θλίψη, το διαδίκτυο, η περίοδός μου, ο καπιταλισμός, να βλέπω διαρκώς βιντεάκια στο YouTube, ο ανταγωνισμός και η ζήλια, να περιφέρομαι γύρω από το θέμα αλλά να μην τελειώνω τίποτα, το διάβασμα, η έρευνα, ο αυνανισμός, η ζέστη".

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr