Eat Chic | Το νέο Bon Bon Fait Maison στο κέντρο της Αθήνας

Το καινούργιο εγχείρημα του ταλαντούχου pastry chef Κρίτωνα Πουλή.

"The secret ingredient is love", λένε τα νέον γράμματα που κοσμούν τον τοίχο του ολοκαίνουργιου Bon Bon Fait Maison στο κέντρο της Αθήνας. Στη γεμάτη ζωντάνια οδό Πετράκη, ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης Κρίτων Πουλής "άνοιξε το νέο του μαγαζί την περίοδο που έκλειναν όλοι", επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα και σε ταραχώδεις καιρούς, η αγάπη για δημιουργία μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη. 

Eat Chic | Το νέο Bon Bon Fait Maison στο κέντρο της Αθήνας

Με το νέο Bon Bon Fait Maison, ο Κρίτωνας εκπληρώνει ένα ακόμα όνειρό του. "Ήθελα να ανοίξω ένα μαγαζί στο κέντρο και ο κόσμος το έχει ήδη εκτιμήσει. Ακολουθώ την ίδια φιλοσοφία από τα Κύθηρα. Δουλεύω με γαλλική τεχνική, αξιοποιώ τοπικά προϊόντα και συστήνω νέες γεύσεις στο ελληνικό κοινό. Ο κόσμος του κέντρου έχει άλλες απαιτήσεις, θέλει να δοκιμάσει το διαφορετικό. Η γειτονιά εδώ αναδεικνύεται σε ένα international food district και αυτό μου δίνει μια κατεύθυνση. Η Αθήνα έχει προχωρήσει στα στάνταρ της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και θέλω να συμβεί αυτό και με τη ζαχαροπλαστική".

bonbon

bonbon

Κανελέ, κρουασάν, muffins και cookies βγαίνουν ολόφρεσκα για πρωινό, ιδανικά να συνδυαστούν με τον μονοπoικιλιακό καφέ από Κολομβία και Αιθιοπία που φτιάχτηκε αποκλειστικά για το μαγαζί. Ο ίδιος καφές χρησιμοποιείται και σε μία από τις 20 με 25 γεύσεις παγωτού για ένα τέλειο coffee and dessert pairing. Οι γεύσεις αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τον δημιουργικό οίστρο του Κρίτωνα, που στόχος του είναι να δίνει στο κοινό καινούργιες γευστικές συγκινήσεις. Μία από αυτές ήταν και το παγωτό με φύλλο συκιάς, βασισμένο σε πατέντα του pastry chef,  (2017) που σύντομα θα εξελιχθεί σε γλυκό.

bonbon

Το παγωτό μακαρόν με ολόκληρα κομμάτια είναι μια γευστική αποκάλυψη, που υπενθυμίζει τη γαλλική παιδεία του δημιουργού του. Ο συνδυασμός ταχίνι και μέλι, όπου το σουσάμι έρχεται από το Παγγαίο όρος και καβουρδίζεται σε ξυλόφουρνο για να συνδυαστεί με μέλι Κερκίνης στην πιο αγνή του μορφή, δείχνει την πρόθεση του Κρίτωνα να αναδείξει τα προϊόντα της χώρας όπου δραστηριοποιείται.  Η γκάμα των γλυκών αλλάζει - εδώ θα δοκιμάσετε νέους κωδικούς - ενώ σύντομα θα προστεθούν και παγωμένα γλυκά που στηρίζονται σε μια καινούργια προσέγγιση του Κρίτωνα, πάνω στον συνδυασμό υφών και τεχνικών. 

bonbon

Το κατάστημα συμβαδίζει με τη μίνιμαλ αισθητική όλων των Bon Bon Fait Maison, δίνοντας έμφαση στις καθαρές γραμμές, το μάρμαρο και το ξύλο και επιτρέποντας στο φυσικό φως να πλημμυρίσει τον χώρο. Η παιχνιδιάρικη ένταση που απαιτείται, δίνεται ξεκάθαρα από τις γλυκές δημιουργίες του Κρίτωνα που είναι άλλωστε και οι πρωταγωνιστές εδώ.

Bon Bon Fait Maison Athens, Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τηλ.: 210-3318703

Ανοιχτά καθημερινά από τις 08:30 έως τα μεσάνυχτα, Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ