Το Kwānt είναι το νέο εγχείρημα του ταλαντούχου Erik Lorincz στο Λονδίνο

Ο mixologist του Savoy άνοιξε το δικο του cocktail bar στο Mayfair.

Αρκετοί από τους καλύτερους bartenders του κόσμου έχουν βρεθεί πίσω από την μπάρα του θρυλικού American Bar στο ξενοδοχείο Savoy. Αυτός που μετράει όμως τα περισσότερα βραβεία είναι χωρίς αμφιβολία ο Erik Lorincz. Κατά τη διάρκεια της οκταετούς πορείας του ως head bartender, ο Σλοβάκος με τα γυαλιστερά μαλλιά και τα sharp κοστούμια έχει κερδίσει σε κάθε αναμέτρηση της βιομηχανίας των μπαρ, εκτοξεύοντας το American Bar στην πρώτη θέση των World’s 50 Best Bars

Ο Lorincz έβγαλε το σμόκιν του Savoy το 2018, αποφασίζοντας να ταράξει τα νερά της λονδρέζικης μπαρ σκηνής. Το νέο του μπαρ βρίσκεται στο Mayfair και φέρνει στο σήμερα την πάλαι ποτέ αίγλη των μαροκινών bar-restaurant. Κρυμμένο στο υπόγειο του προσφάτως ανακαινισμένου Momo, το Kwānt είναι ένας πολυτελής συνδυασμός του tiki kitsch και της λάμψης της Casablanca. Ο φωτισμός είναι χαμηλός, τα palm prints αφθονούν και οι επισκέπτες χαλαρώνουν μπαμπού πολυθρόνες και τους κρεμ δερμάτινους καναπέδες. Στη μία γωνιά του χώρου υπάρχει ένα πιάνο, ενώ στην άλλη, το καλογυαλισμένο μπαρ με τα stools περιμένει τους θαμώνες που θα απολαύσουν το ποτό τους. 

Τα πάντα στο μπαρ φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη. Τα cocktails σερβίρονται σε χειροποίητα ποτήρια από λεπτό γυαλί, που έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Lorincz, ο πάγος κόβεται στο χέρι και τα jackets των bartenders αποτελούν επίσης σχέδια του cocktail connoisseur. Το σήμα κατατεθέν του Erik, το Savoya Fizz είναι αρωματισμένο με αιθέριο έλαιο περγαμόντου, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον cult ιταλό αρωματοποιός Meo Fusciuni. Και υπάρχει μια πληθώρα από σπιτικά συστατικά - ένα κρεμώδες κοκτέιλ βότκας έρχεται αρωματισμένο με μέλι που περιέχει εκχύλισμα από oolong tea. Αλμυρές γεύσεις, βότανα ακόμη και λαχανικά δίνουν σε μερικά ποτά ένα απροσδόκητο twist. 

Το μενού του Kwānt κερδίζει επίσης τους vegan, όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά και τους εγκρατείς με το αλκοόλ. Φροντίζει όμως και για τους λάτρεις των old-school γεύσεων. Η συλλογή σπάνιων αποσταγμάτων του Lorincz ξεχωρίζει στον τοίχο: αποσταγμένο Bacardi κατά τη διάρκεια της επανάστασης της Κούβας, vintage Campari, Tanqueray από τα '50s, American rye από τον παλιό καλό καιρό. "Ένα σπουδαίο μπαρ αρχίζει πάντα από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε οι φιλοξενούμενοι του Kwānt έχουν έρθει στο σωστό μέρος" δήλωσε ο Lorincz στην Alice Lascelles, Fortnum & Mason Drinks Writer of the Year 2019, αναφερόμενος στη θητεία του στο Savoy. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεντρική Φωτογραφία: @Kwantlondon