Lou Doillon - Marlowe Mitchell​​​ | Η κόρη και ο εγγονός της Jane Birkin με ίδια ρούχα στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο

Η 37χρονη και ο 18ρονος γιος της απέτισαν φόρο τιμής στο genderless στοιχείο, στον οίκο Gucci, αλλά και στην Jane Birkin. Amen!

Πολλά στοιχεία είναι βιολογικά προκαθορισμένα και σε μία ρομαντική fashion θεωρία θα μπορούσε κάποιος να πει πως το στυλ είναι θέμα γονιδίου. Αλλά και βιολογική προδιάθεση να μην υπάρχει, το στυλ που διαμορφώνει ένα παιδί πολλές φορές εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο θα εκτεθεί ή θα μεγαλώσει. Η αισθητική, η κουλτούρα και το νόημα πίσω από κάθε statement εμφάνιση είναι στοιχεία που μεταδίδουν άμεσα ή έμμεσα οι γονείς και σε πολλές περιπτώσεις παίζουν καθοριστικό παράγοντα στη στυλιστική εξέλιξη του παιδιού. Ένα καλό παράδειγμα θεωρείται η Jane Birkin της οποίας οι κόρες έχουν αυτή την έμφυτη ανεπιτήδευτη και προοδευτική προσέγγιση στη μόδα η οποία όπως είδαμε στην έναρξη της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο και στο show του Gucci περνάει και στην επόμενη γενιά.

Lou Doillon - Marlowe Mitchell​​​ | Η κόρη και ο εγγονός της Jane Birkin με ίδια ρούχα στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο

Στο ραντεβού που δόθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, πολλοί stars ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που έλαβαν στο Whatsapp από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Alessandro Michele, ώστε να ανακαλύψουν τη συλλογή F/W 2020-2021. Ήταν αυτή η τοποθεσία στην οποία έγινε ξεκάθαρο πως το στυλ είναι οικογενειακή υπόθεση. Τόσο ξεκάθαρο, όσο και η χρωματική παλέτα που συνέθεσε τα looks των Lou Doillon και Marlowe Jack Tiger Mitchell​​​.

Lou Doillon

Μητέρα και ο γιος προκάλεσαν θετική αναταραχή με τα αντίστοιχα looks τους. Για την -σε ύφος Gucci περίσταση, που εκτός από playful looks με edgy details και ρομαντικές αλλά και dark αναφορές, αποτελεί ύμνο στο genderless στοιχείο, επέλεξαν έντονα κίτρινα παντελόνια σε loose γραμμή, συνδυασμένα με μπλε πουκάμισα και γκρι blazers. Η 37χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια και ο 18χρονος γιος της ολοκλήρωσαν το color block προφίλ τους με διάφορα αξεσουάρ πετυχαίνοντας το σωστό layering.

Πραγματικά "δίδυμοι"

Στην ιστορία της στο Instagram, η Lou Doillon μοιράστηκε αρκετά στιγμιότυπα και βίντεο της εκδήλωσης χαρακτηρίζοντας το plus one της ως δίδυμο.

Lou Doillon

Ο Marlowe γεννήθηκε το 2002 και είναι το μοναδικό παιδί της. Πατέρας του είναι ο μουσικός, Thomas John Mitchell.Lou Doillon τον έφερε στον κόσμο όταν ήταν μόλις 19 ετών και η αδυναμία που του έχει είναι αποτυπωμένη και στο τατουάζ  που φέρει το όνομά του και που κοσμεί το χέρι της. 

Εκτός από το στυλ -το οποίο είναι "Doillon υπόθεση", η ομοιότητα του νεαρού με τη μητέρα του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και που αυτή η αδιόρατη φαινομενική θλίψη αλλά σε δεύτερη ανάγνωση μυστήρια γοητεία συνεχίζει τον Birkin μύθο. Ένας μύθος που δεν υπάκουσε σε συντηρητισμούς και που έθεσε ουσιαστικά το κεφάλαιο gender fluid clothing δεκαετίες πριν.

Jane Birkin

Ήταν το attitude της Jane Birkin που την έκανε να μπορεί να φοράει από αβυσσαλέα ντεκολτέ μέχρι κοστούμια αλλά και πιο ουδέτερα κομμάτια. Και είναι βέβαιο, πως ο εγγονός της δεν έχει απλά επιρροές από εκείνη, αλλά και όλη την ικανότητα να πάει την elegant, μποέμ, επαναστατική φιλοσοφία πολύ παραπέρα. Θέλει δύναμη και θάρρος η ελευθερία στο ντύσιμο και ο Marlowe σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στο show της Gucci κατέστησε σαφές ότι την έχει.

Η συνέχεια του στυλ μέσα από κάποιες φωτογραφίες 

Jane Birkin and Lou Doillon

Lou Doillon and Jane Birkin
Lou Doillon and Jane Birkin

Η γυναίκα που θα εμπνέει πολλές γενιές ακόμα και που σε εκείνη ο οίκος Hermès αφιέρωσε μια από τις πιο θρυλικές του τσάντες του, απέκτησε τρεις κόρες. Την Kate Barry (που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2013) με τον μουσικοσυνθέτη John Barry, τη Charlotte Gainsbourg με τον Γάλλο τραγουδιστή Serge Gainsbourg και τη Lou Doillon με τον σκηνοθέτη Jacques Doillon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ