Ο Jean Paul Gaultier αποκάλυψε ότι το επόμενο show του θα είναι και το τελευταίο

Ο σχεδιαστής αποσύρεται οριστικά από τις πασαρέλες.

Ο Jean Paul Gaultier μόλις ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις πασαρέλες και ότι το επερχόμενο couture show του που θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι, θα είναι και το τελευταίο του. Mε αυτό ο σχεδιαστής θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του στη στη βιομηχανία. Μάλιστα το "enfante terrible" της μόδας αποκάλυψε πως ήδη δουλεύει σε ένα νέο project που θα ανακοινώσει πολύ σύντομα. 

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως το label Gaultier Paris θα κλείσει. Η couture σειρά του 67χρονου σχεδιαστή θα συνεχίσει κανονικά την πορεία της στο χώρο, κρατώντας μάλιστα ηγετικό ρόλο σε όλα τα brands που έχει στο όνομά του, απλώς θα απέχει από τις πασαρέλες. 

Το 2014 ο Jean Paul Gaultier είχε αποφασίσει να σταματήσει τo ready-to-wear label του προκειμένου να αφοσιωθεί στην Υψηλή Ραπτική αλλά και στις σημαντικές συνεργασίες του, μιας και όπως είχε πει τότε, η γρήγορη μόδα δεν τον εξέφραζε και ήθελε να απέχει από το mass production. Η απόφασή του αυτή είχε έρθει μετά την εξαγορά της εταιρείας του από τον ισπανικό όμιλο Puig

Να θυμίσουμε ότι ο Γαλλος σχεδιαστής ξεκίνησε το δικό του προσωπικό brand το 1982 ενώ παρουσίασε την πρώτη του συλλογή Υψηλής Ραπτικής το 1997. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ