Το θρυλικό φόρεμα της Diana όταν χόρεψε με τον Travolta θα εκτεθεί στο Kensington Palace

Το βελούδινο φόρεμα της πριγκίπισσας θα παρουσιαστεί στο παλάτι για πρώτη φορά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το φόρεμα που φορούσε η Diana, η πριγκίπισσα της Ουαλίας όταν χόρεψε με τον John Travolta το 1985 θα παρουσιαστεί στο παλάτι του Kensington από τις 30 Ιουλίου. Το Historic Royal Palaces αγόρασε το φημισμένο βελούδινο φόρεμα σε μια δημοπρασία για 290.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.

Το μπλε φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Victor Edelstein και η πριγκίπισσα το φόρεσε σε Gala του Λευκού Οίκου. Αργότερα την ίδια μέρα, η Diana και ο Travolta χόρευαν μαζί στο δωμάτιο και οι φωτογραφίες τους έγιναν παγκόσμια πρωτοσέλιδα.

Το θρυλικό φόρεμα της Diana όταν χόρεψε με τον Travolta θα εκτεθεί στο Kensington Palace

Η παρουσίαση του φορέματος στο Kensington Palace σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του για τους επισκέπτες αφού έκλεισε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Η επιμελήτρια του  Historic Royal Palaces, Eleri Lynn, τονίζει ότι το φόρεμα ορίζει επίσης μια σημαντική στιγμή για το προσωπικό στιλ της Diana και την ιστορία της στη μόδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι η στιγμή που απομακρύνεται από τα βολάν και τους όγκους στις αρχές των 80s και αναπτύσσει ένα διαχρονικό και πιο κομψό στιλ για τον εαυτό της" λέει η Lynn. "Σηματοδοτεί τη στιγμή που εξέλιξε το στιλ της, και φυσικά , οι εμβληματικές εικόνες της που τη δείχνουν να χορεύει με τον ηθοποιό John Travolta ήταν το τέλειο πάντρεμα της φόρμας και της λειτουργικότητας, με το φόρεμα να στροβιλίζεται όμορφα καθώς κινούνταν, δημιουργώντας αυτή την αξέχαστη σιλουέτα".

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν λεπτομέρειες του φορέματος, που οι φωτογραφίες δεν μπόρεσαν να αποδώσουν, όπως το υπέροχο μπούστο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το βελούδο συλλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές του midnight blue. Η Lynn λέει ότι η πριγκίπισσα λάτρευε αυτό το φόρεμα και το φόρεσε συνολικά οκτώ φορές.