Ο οίκος Gucci ταξιδεύει για πρώτη φορά στο San Francisco

Αυτή η επιλογή έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Alessandro Michele.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Breaking news. Ο Gucci μόλις ανακοίνωσε ότι η νέα του Cruise 2021 συλλογή πρόκειται να παρουσιαστεί στο San Francisco στις 18 Μαΐου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Alessandro Michele επέλεξε αυτή την πόλη στην Καλιφόρνια στα πλαίσια του έντονου ακτιβισμού που υποστηρίζει σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του label. Πρόκειται για ένα μέρος όπου συναντώνται πολλές διαφορετικές κουλτούρες και όπου έχουν συμβεί πολλά ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τον κόσμο. Για τον Michele το San Francisco είναι ένα σύμβολο ελευθερίας, ένα αντίδοτο στις διακρίσεις, ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει και να είναι πραγματικά ο εαυτός του.

Ο οίκος Gucci ταξιδεύει για πρώτη φορά στο San Francisco

Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει πλήρως τη φιλοσοφία του Ιταλού δημιουργού, ο οποίος αποδέχεται και υποστηρίζει με κάθε τρόπο το δικαίωμα όλων στη διαφορετικότητα. Το να παρουσιάσει αυτή τη συλλογή εκεί μάλιστα είναι μια αφορμή να επαναπροσδιορίσει και το λόγο ύπαρξής του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του οίκου. Πρόκειται για μια γιορτή της προσωπικής του έκφρασης, της χειραφέτησης και τελικά της απόλυτης ελευθερίας. 

Το Cruise 2021 fashion show έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα shows του οίκου που έχουν πραγματοποιηθεί σε ιστορικά σημεία: το Dia-Art Foundation στη Νέα Υόρκη, το Westminster Abbey στο Λονδίνο, η Palatine Gallery στο Παλάτι Pitti στη Φλωρεντία, η Promenade Des Alyscamps στην Αρλ και το Musei Capitolini στη Ρώμη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ