Ο Raf Simons ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει σειρά γυναικείων ενδυμάτων με την επώνυμη ετικέτα του. Ο Βέλγος σχεδιαστής ανακοίνωσε τα νέα μέσω Instagram, αποκαλύπτοντας ότι η πρώτη γυναικεία συλλογή του brand του για την Άνοιξη 2021 θα παρουσιαστεί στις 23 Οκτωβρίου.
Ο Raf Simons, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει σχεδιάσει πολλές γυναικείες συλλογές, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ για τη δική του ετικέτα - μέχρι τώρα. Στο παρελθόν, είχε δουλέψει για τον Jil Sander, τον οίκο Dior, όπου ήταν υπεύθυνος για τις σειρές ready-to-wear και couture lines . Στη συνέχεια, στον Calvin Klein, ο Simons ήταν υπεύθυνος για τις γυναικείες και ανδρικές συλλογές. Από τον περασμένο είναι διευθυντής δημιουργικού του οίκου Prada μαζί με τη Miuccia Prada και θα παρουσιάσουν τη πρώτη τους συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο στις 24 Σεπτεμβρίου.
Το δικό του brand παρουσίαζε αποκλειστικά ανδρικά ρούχα από το ντεμπούτο του, το 1995, ενώ είναι γνωστό για την ανδρόγυνη αισθητική που βασίζεται στην προσωπική εμμονή του Simons με τη νεανική κουλτούρα.
Στη βιομηχανία μόδας εδώ και καιρό οι καλύτεροι σχεδιαστές ανδρικών ενδυμάτων κάνουν τη μετάβαση και στο σχεδιασμό γυναικείων ρούχων. Πριν τον Raf Simons είχαν προηγηθεί οι Hedi Slimane, Jonathan Anderson, Virgil Abloh και Thom Browne.