Glenn Martens | Θα είναι ο επόμενος guest σχεδιαστής του οίκου Gaultier;

Μετά τη Chitose Abe του οίκου Sacai, άλλο ένα όνομα που συζητιέται.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα σχεδόν χρόνο μετά το αποχαιρετιστήριο show του Jean Paul Gautlier και ο οίκος Gaultier έχει βάλει για τα καλά στον προγραμματισμό του το πρότζεκ του σχεδιαστή - ιδρυτή του για το μέλλον. Αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του, ο Gaultier ανακοίνωσε ότι ο οίκος του θα συνεργάζεται κάθε σεζόν με έναν διαφορετικό σχεδιαστή. Έτσι, μετά τη Chitose Abe του brand Sacai ένα νέο όνομα έρχεται να γίνει γνωστό ως ο guest σχεδιαστής σε επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με το WWD, αυτός θα είναι ο Glenn Martens

Ο Glenn Martens είναι ο Βέλγος σχεδιαστής πίσω από το παριζιάνικο label Y / Project, που πρόσφατα, τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε ότι θα είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των συλλογών Diesel. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς ο Martens ξεκίνησε την καριέρα του ως junior designer στον οίκου του Jean Paul Gaultier, με τον σχεδιαστή να τον έχει ξεχωρίσει κι επιλέξει προσωπικά. 

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές γι' αυτή τη νέα συνεργασία, και ο οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση δηλώντας απλά στο WWD "ότι γίνονται συζητήσεις με διάφορα πρόσωπα". Φαίνεται, όμως, πως η πληροφορία αυτή ίσως καθυστερήσει ακόμα να επιβεβαιωθεί, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο Gaultier αναβάλει, λόγω πανδημίας, για δεύτερη φορά το show για την παρουσίαση της couture συλλογής Jean Paul Gaultier x Sacai - το οποίο θα μεταφερθεί για Ιούλιο.