Spring Vibes | 10 blazers ιδανικά για την άνοιξη

Το power dressing στα καλύτερα του.

Κάπου περίπου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’70 και ακόμα περισσότερο τη δεκαετία του ’80, στον κόσμο της μόδας εμφανίστηκε ένας νέος όρος που έμελλε να αλλάξει την πορεία του γυναικείου ντυσίματος. Το power dressing βοήθησε τις γυναίκες της εποχής και έθεσε σταθερά θεμέλια στη μόδα, ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να ντύνεται όπως επιθυμεί και να φορά ακόμα και κομμάτια που μέχρι τότε θεωρούνταν "ανδρικά".

Ένα από αυτά είναι και το blazer, που είναι ορισμός του power dressing. Από τότε μέχρι σήμερα, αυτό το πανωφόρι που μπορεί να φορεθεί σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου έχει κερδίσει μία μόνιμη θέση στη λίστα με τα must have κομμάτια που χρειάζεται να έχετε στη συλλογή σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πριν τον ερχομό της άνοιξης, αξίζει να κάνετε ένα refresh στη γκαρνταρόμπα σας και να την ανανεώσετε με έξυπνες αγορές. Από τη shopping list σας σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν τα blazers, αλλά λίγο διαφορετικά από ό,τι είχατε συνηθίσει. Αφήστε δηλαδή στην άκρη το κλασικό μαύρο ή γκρι blazer που θυμίζει ντύσιμο γραφείου και επενδύστε στα χρώματα της άνοιξης.

Hot pink, ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, pastels όπως το mint, αλλά και γήινες αποχρώσεις πρωταγωνιστούν στον κόσμο της μόδας αυτή την άνοιξη και είναι τα όπλα σας για εμφανίσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Εάν χρειάζεστε βέβαια και ένα basic κομμάτι, σας προτείνουμε να επενδύσετε σε ένα λευκό blazer που ταιριάζει με τα πάντα και μπορείς να φορεθεί ακόμα και με jeans. Για τις πιο τολμηρές, ένα blazer σε neon πράσινες ή ροζ αποχρώσεις όπως αυτά που προτείνει το brand The Attico θα είναι μία pop πινελιά στα ανοιξιάτικα σύνολα σας.

Editor's Picks

Double-breasted blazer, Balmain

Single-breasted wool blazer, Alexander McQueen

Double-breasted blazer, Sandro Paris

Contrast-button pinstripe blazer, Pinko

Ζέρσεϊ σακάκι με χαλαρή εφαρμογή, Marks & Spencer

Woollen cloth jacket, Max Mara

Blazer, Zara

Σταυρωτό σακάκι από 100% λινό, Massimo Dutti

Straight-cut jacket, H&M

Padded-shoulder single-breasted blazer, The Attico