Η Carrie Johnson κάνει μόδα το rental fashion

Η συνάντηση με τη Jill Biden και το ...νοικιασμένο φόρεμα.

Το νέο της fashion είδωλο φαίνεται ότι ανακαλύπτει η Μεγάλη Βρετανία στο πρόσωπο της Carrie Johnson, της συζύγου του Πρωθυπουργού, Boris Johnson. Ως Carrie Symonds κέρδισε το ενδιαφέρον για τη διακριτική, και κομψή, παρουσία της ως μία από τις πρώτες ..."Πρώτες Συντρόφους" εν ενεργεία Πρωθυπουργού, στη συνέχεια έγινε η "Πρώτη αρραβωνιαστικιά" και πλέον η "Πρώτη Κυρία", που γνωρίζει καλά πάρα το νεαρό της ηλικία πώς να διαχειρίζεται τον ρόλο της και βεβαίως, το fashion diplomacy

H Carrie Johnson έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της "ιέρειας του rental fashion". Η αρχή, βεβαίως, έγινε με το boho νυφικό της, από τη συλλογή του Έλληνα σχεδιαστή Christos Costarellos, το οποίο η νεαρά πρώην επικοινωνιολόγος και ακτιβίστρια, επέλεξε να νοικιάσει κι όχι να αγοράσει. Η πλατφόρμα ενοικίασης ρούχων My Wardrobe HQ, στην οποία κατέφυγε η Johnson για να νοικιάσει το αξίας 3,500€ (περίπου) νυφικό της φόρεμα, γνώρισε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times, αυξημένη κατά 3,000% ζήτηση από τους πελάτες- με το 20% να αφορά τα αιτήματα για ενοικίαση του φορέματος της συζύγου του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Η Carrie Johnson κάνει μόδα το rental fashion
H Carrie και ο Boris Johnson την ημέρα του γάμου τους, στις 29 Μαΐου. 

Στα βήματα, λοιπόν, της Kate Middleton και το "Kate Effect" δεν απέχει πολύ από το αποκτήσει "αδελφάκι", το "Carrie Effect", και όπως γράφει το βρετανικό Tatler "ό,τι φοράει η Johnson γίνεται χρυσός και όλοι θέλουν να αγοράσουν τις επιλογές της". Προφανώς, αυτό το γνωρίζει και η ίδια, η οποία φροντίζει με τις επιλογές της να περάσει το μήνυμα για μία πιο συνειδητοποιημένη και βιώσιμη κατανάλωση στον χώρο της μόδας. Η πιο πρόσφατη από τις εμφανίσεις της, στην Κορνουάλη, κάνει απόλυτα ξεκάθαρες τις προθέσεις της Carrie Johnson να μη μείνει απλά ως μια Πρώτη Κυρία με καλό γούστο. 

Η συνάντηση με τη Jill Biden στην Κορνουάλη 

Στην Κορνουάλη, λοιπόν, βρίσκεται η Carrie Johnson συνοδεύοντας τον σύζυγό της, στη σύνοδο κορυφής των G 7, και το έκανε ξανά: εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε νοικιάσει. To μουσταρδί κίτρινο φόρεμα με κουμπιά, που φόρεσε στην πρώτη εμφάνισή της, ανήκει στο βρετανικό brand Alice Early και μπορεί να το νοικιάσει κανείς από το My Wardrobe HQ για 10€ την ημέρα- ενώ η αξία του για να το αγοράσει κανείς ανέρχεται στα 300€. 

Rhianon Dress Carrie Johnson
To Rhianon Dress του Alice Early που φόρεσε η Carrie Johnson και μπορεί να νοικιάσει κανείς στο mywardrobehq.com.

Για τη συνάντηση της με την Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, Jill Biden, στα πλαίσια τη επίσκεψης του αμερικανικού προεδρικού ζεύγους στη Κορνουάλη, η Johnson προχώρησε σε αλλαγή του look της: φόρεσε ένα κόκκινο μίντι φόρεμα LK Bennett με κουμπιά και φιόγκο στον λαιμό, που συνδύασε με κόκκινες slingbacks γόβες από τα Zara. Το μεταξωτό φόρεμα αγόρασε σε προσφορά (με 300€ από 380€) όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος του brand.  

Jill Biden Carrie Johnson

Το γεγονός ότι η Carrie Johnson νοικιάζει ρούχα και κάνει πολύ συνειδητές αγορές δεν είναι ανεξάρτητο, βεβαίως, και με τις δραστηριότητες της: είναι επικεφαλής επικοινωνίας του οργανισμού για τα δικαιώματα των ζώων The Aspinall Foundation, ενώ εργάστηκε και για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό NGO Oceana, όπου ήταν υπεύθυνη για θέματα μόλυνσης των θαλασσών από τα πλαστικά. 

Jill Biden Carrie Johnson

Τη στιγμή, λοιπόν, που η Gen Z στρέφεται στην αγορά διαχρονικών κομματιών από σάιτ μεταπώλησης ή καταφεύγει στο rental fashion, η Carrie Johnson κάνει σαφές ότι δεν σκοπεύει να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στη μόδα - ιδίως αυτές που αφορούν το περιβάλλον. 

Όσο για την Jill Biden, που έχει κι εκείνη εντρυφήσει καλά στη διπλωματία της μόδας, εμφανίστηκε στη συνάντηση με την Carrie και τους συζύγους τους μ' ένα πουά φόρεμα, navy blazer - που στην πλάτη είχε τυπωμένη τη λέξη Love- και μαύρες γόβες. Ωστόσο, η Biden έκανε σαφές στα μίντια μέσω των εκπροσώπων της ότι δεν θα δοθεί καμία λεπτομέρεια για τις εμφανίσεις της στη Σύνοδο γιατί στόχος της δεν είναι "να αναδειχθούν και συζητηθούν οι στιλιστικές της επιλογές, αλλά η εκπροσώπηση των Η.Π.Α δίπλα στο πλευρό του συζύγου της". 

Διαβάστε Επίσης