Στο Selfridges μπορεί να αγοράσει κανείς NFTs

Τα πολυκαταστήματα Selfridges εγκαινιάζουν το πρότζεκ "Universe" που συνδυάζει τέχνη, μόδα και εικονική πραγματικότητα.

Μ' ένα πολυδιάστατο πρότζεκτ ξεκινούν τα Selfridges το 2022. Τα διάσημα πολυκαταστήματα της Μεγάλης Βρετανίας συνεργάζονται με τον οίκο Paco Rabanne και το Fondation Vasarely - το Ίδρυμα που εκπροσωπεί τη δουλειά του Γαλλό- Ούγγρου καλλιτέχνη Victor Vasarely πρωτοπόρο της Op Art- σ' ένα εγχείρημα με τον τίτλο "Universe”  που περιλαμβάνει τις βιτρίνες των καταστημάτων, pop-ups, εκθέσεις τέχνης μέσα στα καταστήματα και NFTs.

Με αφορμή την SS22 κολεξιόν του οίκου Paco Rabanne για την οποία ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Julien Dossena αναζήτησε έμπνευση στην αφηρημένη τέχνη, τα γεωμετρικά σχέδια και τις οφθαλμαπάτες στα έργα του Victor Vasarely, τα Selfridges αποφάσισαν να ζωντανέψουν όλο το σύμπαν του Vasarely

From archive to metaverse

H ιδέα σκοπεύει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα υλικού και δυνατοτήτων, που ξεκινάει από τα αρχεία του οίκου και φτάνει στο metaverse. Η αρχή έγινε μόλις με την αποκάλυψη στο Selfridges του Λονδίνου δημιουργιών από το αρχείο του Paco Rabanne και τη διάθεση στο αγοραστικό κοινό δώδεκα Paco Rabanne "μη-φορέσιμων” NFTs. Αυτά τα NTFs (ψηφιακά αντικείμενα) είναι η πρώτη επαφή των Selfridges με την εικονική πραγματικότητα, και μάλιστα το πολυκατάστημα δίνει τη δυνατότητα τους αγοραστές να τα αποκτήσουν πληρώνοντας με τη πιστωτική τους κάρτα - κι όχι με κρυπτονομίσματα (bitcoins)όπως συνηθίζεται ως τώρα στις ψηφιακές δημοπρασίες. Στην πορεία, το πολυκατάστημα θα διαθέσει υπό τη μορφή NFTs και έργα τέχνης με έμπνευση από το σύμπαν του Victor Vasarely. 

Οι τιμές των NTFs θα ξεκινάνε από τα 2.500€ και θα φτάνουν μέχρι και 10.000€. 

Συλλογή & αντικείμενα για αγορές

Το Corner Shop του πολυκαταστήματος στο Λονδίνο θα είναι επίσης αφιερωμένο στον Victor Vasarely και τον Paco Rabanne. Στον χώρο έχει στηθεί μια αλουμινένια σκαλωσιά πάνω στην οποία παρουσιάζονται δημιουργίες από το αρχείο του οίκου μαζί με εκείνες της νέας κολεξιόν για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022, ενώ παράλληλα διατίθενται για πώληση διάφορα αξεσουάρ όπως ρολόγια, είδη ταξιδιού και διακοσμητικά (μαξιλάρια, κεριά)- με σχέδια από τα έργα του Vasarely. 

Στο τμήμα τη μόδας, η SS22 συλλογή Paco Rabanne θα διατίθενται σταδιακά και οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα είτε να αγοράσουν τα κομμάτια είτε να τα νοικιάσουν- στα πλαίσια της περιβαλλοντικής δέσμευσης των Selfridges.