Η διπλωματία της μόδας συνεχίζεται | Το συμβολικό look της Βασίλισσας Letizia για την Ουκρανία

Μετά τη Jill Biden, και η Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας επιλέγει τη μόδα για να περάσει το μήνυμά της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στον πόλεμο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, και από τους ηγέτες μέχρι τους απλούς πολίτες κάθε χώρας, όλοι διακηρύσσουν το μήνυμα της ειρήνης και δηλώνουν τη στήριξή τους στη χώρα που βάλλεται. Ανάμεσά τους, και οι γυναίκες που βρίσκονται στην κεφαλή της ηγεσίας κάθε χώρας είτε ως πολιτικοί είτε ως Πρώτες Κυρίες και μέλη των βασιλικών οικογενειών, με πρόσφατα παραδείγματα αυτά των Jill Biden και Letizia της Ισπανίας. 

Με την Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, που εμφανίστηκε στο Κογκρέσο μ' ένα φόρεμα που είχε κεντημένο το λουλούδι- σύμβολο της Ουκρανίας, το ηλιοτρόπιο, η κομψή Βασίλισσας της Ισπανίας έκανε τη δική της εμφάνιση - δήλωση στήριξης στον Ουκρανικό λαό. Αξιοποιώντας το fashion diplomacy, η Letizia έδωσε το παρών σε εκδήλωση στο Mutua Madrileña Foundation στη Μαδρίτη φορώντας μία μπλούζα με παραδοσιακά κεντήματα της Ουκρανίας. Τα κεντήματα στην μπλούζα της Letizia, που είναι γνωστή στην Ουκρανία με τον χαρακτηρισμό Vyshyvanka, κουβαλάνε συμβολισμούς που σύμφωνα με την ουκρανική παράδοση λειτουργούν ως φυλακτά από την κακή τύχη και το "μάτι". 

Η διπλωματία της μόδας συνεχίζεται | Το συμβολικό look της Βασίλισσας Letizia για την Ουκρανία

Η Letizia συνδύασε τη μπλούζα της μ' ένα μαύρο cigarette παντελόνι, μαύρες γόβες, φαρδιά snakeskin ζώνη στη μέση και ένα μαύρο clutch.

Τα ισπανικά μέσα εξήραν τη Βασίλισσά τους για την επιλογή της να φορέσει μια παραδοσιακή ουκρανική μπλούζα δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στον ουκρανικό λαό. 

Letizia