Ο Riccardo Tisci φεύγει, ο Daniel Lee έρχεται | Ο οίκος Burberry έχει νέο καλλιτεχνικό διευθυντή

Η συλλογή Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 του Riccardo Tisci ήταν η τελευταία για τον οίκο Burberry.

Η ξαφνική αποχώρηση του Daniel Lee από τη θέση του creative director του οίκου Bottega Veneta τον Νοέμβριο του 2021 γέννησε πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του ταλαντούχου σχεδιαστή. Τα σενάρια πολλά για το επόμενο βήμα του, ωστόσο πουθενά αναφορά στον οίκο Burberry, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι της διεκδίκησης το τελευταίο διάστημα και ανακοίνωσε μόλις λίγα 24ωρα μετά την παρουσίαση της κολεξιόν του για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 ότι ο Riccardo Tisci, νυν καλλιτεχνικός διευθυντής αποχωρεί, και τη θέση του αναλαμβάνει ο Lee. Ο Βρετανός σχεδιαστής θα έχει τον τίτλο Chief Creative Officer και θα παρουσιάσει την πρώτη του κολεξιόν για τον οίκο τον Φεβρουάριο του 2023 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Διαβάστε Επίσης

Ο Riccardo Tisci, μετά από πέντε χρόνια στον ρόλο του διευθυντή δημιουργικού του οίκου Burberry, αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του: "Ο οίκος Burberry είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για εμένα με μαγικό παρελθόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Είμαι πολύ περήφανος για το κεφάλαιο που μου ζητήθηκε να γράψω στη μακρά του ιστορία και το οποίο ολοκληρώθηκε με το show μου για την Α/Κ 2023. Είχα την ευκαιρία να συνεχίσω την κληρονομία της πρωτοπορίας, υποστηρίζοντας αδιάκοπα τη δημιουργικότητα και το diversity, ώστε ο οίκος Burberry να πηγαίνει διαρκώς μπροστά. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομάδες μου, και τη στρατιά από συνεργάτες και φίλους που με βοήθησαν να γράψω ένα κεφάλαιο το οποίο ελπίζω να μείνει παρακαταθήκη στο μέλλον του οίκου Burberry". 

Δήλωση για τον νέο του ρόλο έκανε και ο Daniel Lee, ο οποίος αναφέρει: "Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω τον ρόλο του Chief Creative Officer στον οίκο Burberry. Μαζί με την ομάδα, θα γράψουμε με ενθουσιασμό το επόμενο κεφάλαιο γι' αυτό το θρυλικό Βρετανικό luxury brand, συνεχίζοντας την ιστορική κληρονομία και χτίζοντας πάνω στο κληροδότημα του Riccardo. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Λονδίνο, μία πόλη που υποστηρίζει την πρωτοπόρα δημιουργικότητα και συνεχίζει να με εμπνέει". 

Διαβάστε Επίσης