Τέλος εποχής | Ο Raf Simons κλείνει τον ομώνυμο οίκο του

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες πορείας στη βιομηχανία της μόδας, ο οίκος Raf Simons παύει τη λειτουργία του.

Μία πολύ σημαντική ανακοίνωση για την καριέρα του έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο Raf Simons. Ο βελγικής καταγωγής σχεδιαστής μόδας αποκάλυψε μέσω του προφίλ του στο Instagram, που μετρά περισσότερους από ένα εκατομμύριο followers πως ο ομώνυμος οίκος του πρόκειται να παύσει τη λειτουργία του. Μετά από 27 χρόνια πορείας στη βιομηχανία της μόδας, ο Raf Simoms αποκάλυψε πως η συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 είναι η τελευταία που παρουσιάζει.

Όπως έγραψε στην ανακοίνωσή του "Δεν βρίσκω τις λέξεις για να περιγράψω πόσο υπερήφανος είμαι για όλα όσα έχουμε πετύχει. Σας ευχαριστώ όλους που πιστέψατε στο όραμα μας και που πιστέψατε σε εμένα”. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που έκανε τον σχεδιαστή να προχωρήσει στην εν λόγω απόφαση, ωστόσο υπάρχουν φήμες που θέλουν τον σχεδιαστή να αντιμετωπίζει ζητήματα οικονομικής φύσεως με τον ίδιο να θέλει να επικεντρωθεί στην καριέρα του ως co-creative director για τον οίκο Prada στο πλευρό της Miuccia Prada.

Διαβάστε Επίσης

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, αρκετοί σχεδιαστές έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα προσωπικά τους brands με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Zac Posen που ανακοίνωσε το κλείσιμο της εταιρείας του μετά από 20 χρόνια πορείας, τον Ιούνιο του 2020. Όσον αφορά στον Raf Simons, σύμφωνα με τη Guardian, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο σχεδιαστή επιθυμεί να επικεντρωθεί στο έργο που πραγματοποιεί στον οίκο Prada. Όπως αναγραφόταν και στην ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει ο ιταλικός οίκος τον Φεβρουάριο του 2020 " Ο Simons πρόκειται να έχει τις ίδιες ευθύνες (σ.σ με τη Miuccia Prada) τόσο στη δημιουργία των συλλογών όσο και στη λήψη των αποφάσεων”.

Διαβάστε Επίσης

Τότε μάλιστα, η σχεδιάστρια είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιείται με σκοπό να αποσυρθεί μελλοντικά η ίδια από την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Prada. Ο Raf Simons και η Miuccia Prada παρουσίασαν την πρώτη κοινή τους συλλογή διαδικτυακά για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου.

Ο Raf Simons έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της σύγχρονης μόδας, έχοντας μάλιστα επηρεάσει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο ντύσιμο. Ταυτόχρονα, παγκοσμίου φήμης stars όπως η Rihanna, η Emma Watson και η Charlize Theron έχουν φορέσει δημιουργίες του. Ο σχεδιαστής έχει πραγματοποιήσει σπουδές σε industrial και furniture design στο Βέλγιο. Η δουλειά του ως σχεδιαστής επίπλων τον οδήγησε να γνωρίσει ανθρώπους από τη βιομηχανία της μόδας και να κάνει την πρακτική του στο πλευρό του Βέλγου σχεδιαστή Walter Van Beirendonck. Ο δημιουργός πήρε μαζί τον Raf Simons στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού και ήταν εκείνη η στιγμή που έπεισε τον δεύτερο να ακολουθήσει καριέρα ως σχεδιαστής ρούχων. Εκπαιδεύτηκε μόνος του στη ραπτική και το menswear μέχρι που λάνσαρε το δικό του label το 1995. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Raf Simons έχει βρεθεί ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε ιστορικούς οίκους μόδας όπως οι Dior, Calvin Klein, Jil Sander και σήμερα στον οίκο Prada.

Η ανακοίνωση του οίκου στο Instagram

Διαβάστε Επίσης