Η Gabriela Hearst αποχωρεί από τον οίκο Chloé

O οίκος Chloé επιβεβαίωσε αυτό που είχε κυκλοφορήσει αρχικά ως φήμη

Ήταν το 2020 που με ενθουσιασμό ο κόσμος της μόδας υποδεχόταν την είδηση ότι δημιουργική διευθύντρια του οίκου Chloé αναλαμβάνει η Gabriela Hearst. Με προϋπηρεσία 20 ετών στη μόδα, το δικό της ομώνυμο luxury brand με έδρα τη Νέα Υόρκη, και κυρίως πρωτοπόρος στη βιώσιμη μόδα, στη Hearst είδαν πολλοί το πρόσωπο που θα δημιουργήσει ένα δυνατό όραμα και θα οδηγήσει τον ιστορικό γαλλικό οίκο σε μία νέα, πιο υπεύθυνη κοινωνικά και περιβαλλοντικά, εποχή. Και πράγματι, η Gabriela Hearst τα κατάφερε: οι συλλογές της για την Chloé συζητήθηκαν συνήθως με θετικό τρόπο, οι πωλήσεις του οίκου σημείωσαν άνοδο, ενώ στη διάρκεια της θητείας της το luxury brand έγινε το πρώτο που λαμβάνει B Corp certification (πιστοποίηση δηλαδή για εταιρείες που υιοθετούν πράσινες πρακτικές), εισήγαγε ένα εργαλείο για να αξιολογεί τις επιδόσεις των προμηθευτών του σε δείκτες όπως η ισότητα των φύλων και ο μισθός διαβίωσης, εγκαινίασε το πρόγραμμα μεταπώλησης Chloé Vertical και η σχεδιάστρια λάνσαρε συλλογές από ανακυκλωμένο denim.

Ωστόσο, η συλλογή Spring - Summer 2024 θα είναι η τελευταία της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé, ανέφεραν πηγές στο WWD πριν λίγο καιρό, και θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Το ρεπορτάζ ανάφερε επίσης ότι η σχεδιάστρια, με καταγωγή από την Ουρουγουάη και έδρα τη Νέα Υόρκη, θέλει να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο δικό της luxury brand. Λήγει, επίσης, το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη μαμά - εταιρεία Richemont και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για ανανέωση.

Τις φήμες επιβεβαίωσε η Chloé την Πέμπτη 6 Ιουλίου με μία ανακοίνωση στην οποία ο CEO του οίκου Riccardo Bellini αναφέρει: "Η Gabriela έφερε πολλή ενέργεια και έντονο δημιουργικό όραμα με τον ρόλο της στην Chloé συνδράμοντας σε μία περίοδο που η επιχείρηση σημείωνε πρόοδο και ανοίγοντας ένα νέο, σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου. Ανυπομονώ για την παρουσίαση της συλλογής SS'24 ως το αποκορύφωμα του ταξιδιού της Gabriela στην Chloé, το οποίο θα είναι μια γιορτή χαράς και δημιουργικότητας. Της εύχομαι κάθε επιτυχία και ευτυχία καθώς ετοιμάζεται να αφοσιωθεί στην επόμενη δημιουργική της προσπάθεια".

Η είδηση της αποχώρησης της Creative Director έρχεται λίγο αφού ο οίκος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Atelier Jolie, το sustainable fashion brand/project που λανσάρει η Angelina Jolie. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, η Hearst σχεδίασε μία capsule συλλογή αξιοποιώντας deadstock υφάσματα. 

Διαβάστε Επίσης