Fall Trends 2022 | Το ένα φόρεμα για το οποίο πρέπει να κάνετε χώρο στη φθινοπωρινή σας γκαρνταρόμπα

Το φόρεμα που οι περισσότεροι σχεδιαστές φρόντισαν να συμπεριλάβουν στις συλλογές του για το Φθινόπωρο- Χειμώνα 2022-23

Ας πούμε με μια σχετική σιγουριά ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος φορέματος που να μην υπάρχει σε μία γυναικεία γκαρνταρόμπα. Ή έστω, ένα φόρεμα που να μην έχει δοκιμάσει μία γυναίκα - έστω, κι αν στη συνέχεια έχει απορρίψει ως λιγότερο κολακευτικό ή πρακτικό ή αντιπροσωπευτικό του στιλ της. Φορέματα, επομένως, και γυναικείο στιλ διάγουν βίους παράλληλους και είναι πάντα αυτά στα οποία ποντάρουν οι σχεδιαστές για υπερτονίσουν τη δεξιοτεχνία τους στο γυναικείο ντύσιμο. Για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2022-23, μάλιστα, φαίνεται πως έβαλαν στο μικροσκόπιο της δημιουργικής διαδικασίας ένα κομμάτι με αντοχή απέναντι στις εφήμερες τάσεις και δυναμικό χαρακτήρα: το δερμάτινο φόρεμα

Διαβάστε Επίσης

To leather dress στις πασαρέλες 

Το δέρμα κάνει ιδιαιτέρως αισθητική την παρουσία του στις συλλογές που απευθύνονται στο ντύσιμο του Φθινοπώρου 2022. Τα δερμάτινα biker jackets και οι moto boots ξεχωρίζουν ως προτάσεις μέσα από μία γενικότερη τάση (Bikercore), η οποία μοιάζει να θέλει να μετριάσει τα "ροζ όνειρα" που επέβαλλε στο styling το Barbiecore, και γίνεται ο στυλοβάτης του φθινοπώρου trend που δίνει τη συγκατάθεσή του ώστε να ντυθούμε head-to-toe με δερμάτινα. Όμως, η μόδα επιμένει σε κάτι ακόμα για τη σεζόν, την αβίαστη θηλυκότητα, και ο αριστοτεχνικός συνδυασμός της με δέρμα φέρνει στο προσκήνιο το ένα φόρεμα που δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα: το leather dress. 

Οι οίκοι Chanel και Michael Kors επιλέγουν να ντύσουν με δέρμα τη σοφιστικέ γοητεία της γραμμής shealth, ο οίκος Hermès και η συλλογή Ferrari ποντάρουν στο στιλ σαλοπέτα που προσφέρεται για layering, η Gabriela Hearst προσθέτει πάνελ από δαντέλα, ενώ στη συλλογή των Brandon Maxwell και Altuzarra τα δερμάτινα φορέματα έχουν μίντι μήκος και πιέτες στη φούστα.

Ο οίκος Fendi κατεβάζει στη μόδα την πρόταση του δερμάτινου μίνι shirtdress, ενώ η Sportmax επιλέγει την ίδια σιλουέτα (shirtdress) αλλά σε μίντι μήκος και με τονισμένους ώμους. Ο Prabal Gurung επιμένει στην τάση των cut-outs επιλέγοντας το δέρμα για να την αναδείξει, το brand Khaite μεταμορφώνει τo biker jacket σε... biker dress, ενώ στον ALAÏA το δερμάτινο φόρεμα - κλειδί της συλλογής ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος και είναι διακοσμημένο με buckles

Στα μίνι δερμάτινα φορέματα του οίκου Loewe η κίνηση μοιάζει να έχει παγώσει με το αποτέλεσμα να δείχνει scultural, στον οίκο Alexander McQueen η ασυμμετρία έχει τον πρώτο λόγο στο μήκος, και στις προτάσεις του οίκου Bottega Veneta η αέρινη κίνηση της φούστας ενισχύεται από τα κρόσσια που ξεπροβάλλουν κάτω απ' αυτή.

Runway looks

Bottega Veneta FW'22

Alexander McQueen FW'22

Chanel FW'22

Brandon Maxwell FW'22

Alaïa FW'22

Fendi FW'22

Hermès FW'22

Altuzarra FW'22

Gabriela Hearst FW'22

Michael Kors FW'22

Prabal Gurung FW'22

Sportmax FW'22

Ferrari FW'22

Khaite FW'22

Chloé FW'22

Loewe FW'22