Τα πιο θρυλικά beauty looks από τις εβδομάδες μόδας του παρελθόντος

Από το 1993 μέχρι σήμερα.

Το "ταξίδι" των τάσεων τόσο στη μόδα όσο και στην ομορφιά είναι συγκεκριμένο: Μια τάση παρουσιάζεται πρώτα στο catwalk, έπειτα αποθεώνεται στο street style και ύστερα γίνεται mainstream. Ειδικά οι εβδομάδες μόδας που πραγματοποιούνται κάθε σεζόν αποτελούν τον τόπο γέννησης πολλών beauty trends που συχνά αποδεικνύουν την αξία τους στο χρόνο και κερδίζοντας cult status. Ιδού μερικά από τα πιο θρυλικά beauty looks από τις εβδομάδες μόδας τους παρελθόντος, που αποτελούν πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα:

Donna Karan Fall/Winter 1993

Donna Karan Fall/Winter 1993

Μπορεί το συγκεκριμένο μακιγιάζ σήμερα να φαντάζει έντονο, ωστόσο για τον Kevyn Aucoin που το επιμελήθηκε το 1993, θεωρείτο φυσικό, λαμβάνοντας υπόψη πως τα full coverage foundations, οι ψεύτικες βλεφαρίδες και τα σκουρόχρωμα καφέ χείλη αποτελούσαν τη νόρμα εκείνη τη δεκαετία.

Vivienne Westwood Fall/Winter 1994

Vivienne Westwood Fall/Winter 1994

Μερικά από τα all-time αγαπημένα looks του διάσημου hairstylist, Sam McKnight δημιουργήθηκαν για λογαριασμό των shows της Vivienne Westwood. Ένα από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι αυτό στο show που παρουσιάστηκε η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 1994, όπου τα μαλλιά των μοντέλων ήταν χτενισμένα σε buns-κέρατα.

Vivienne Westwood Spring/Summer 1995

Vivienne Westwood Spring/Summer 1995

Ένα ακόμα iconic hairstyle δια χειρός McKnight ήταν το messy curly look που δημιούργησε για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 1995 της Vivienne Westwood.

Vivienne Westwood Fall/Winter 1995

Vivienne Westwood Fall/Winter 1995

Το beauty look του show με τη λευκή επιδερμίδα, τα μικροσκοπικά χείλη, το έντονο ρουζ και τα voluminous updos έκανε τα μοντέλα να μοιάζουν με φιγούρες σε πίνακες του ρομαντικού Γάλλου ζωγράφου, Jean-Honoré Fragonard. Η ίδια η σχεδιάστρια είχε πει στους The New York Times πως ήθελε τα μοντέλα να μοιάζουν με ζωγραφιές μόδας.

Todd Oldham Spring/Summer 1996

Todd Oldham Spring/Summer 1996

Τη δεκαετία του 1990 τα shows του Todd Oldham ήταν με διαφορά τα πιο fun της New York Fashion Week. Για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 1996, ο Aucoin δημιούργησε smoky eyes σε διάφορα χρώματα, όπως μπλε, πράσινο και μοβ, αντλώντας έμπνευση από τα cartoony κομμάτια της συλλογής. Το look ολοκληρώθηκε με over the top messy top knots. 

Anna Sui Spring/Summer 1997

Anna Sui Spring/Summer 1997

Η Kate Moss, η Linda Evangelista, η Naomi Campbell και η Amber Valletta ήταν μόνο μερικά από τα θρυλικά supermodels της δεκαετίας του 1990 που περπάτησαν στο show για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 1997 της Anna Sui. Κάθε μία είχε και ένα διαφορετικό χτένισμα, το οποίο είχε διακοσμηθεί με φαντασμαγορικά αξεσουάρ: head piece με φτερά στην περίπτωση της Campell και μπλε πεταλούδες στην περίπτωση της Valetta. Τα μάτια τους -εννοείται- πως είχαν τονιστεί με frosty μπλε σκιές και τα χείλη με καφέ κραγιόν και έντονο περίγραμμα, χαρακτηριστικά-κλειδιά του μακιγιάζ της εποχής.

Chanel Cruise 2013

Chanel Cruise 2013

Στο Chanel Cruise show 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών, κάθε μοντέλο περπάτησε έχοντας ένα pastel bob, ένα hairstyle αρκετά ασυνήθιστο για τον οίκο. «Η ομάδα μου κι εγώ κόψαμε και βάψαμε κάθε περούκα ξεχωριστά σε διάφορα pastel χρώματα που αντανακλούσαν τα χρώματα της συλλογής», εξηγεί ο McKnight.

Kenzo Spring/Summer 2017

Kenzo Spring/Summer 2017

Το μακιγιάζ με το έντονο φούξια ρουζ που έφτανε μέχρι τους κροτάφους, το οποίο δημιούργησε η Lynsey Alexander για τον οίκο Kenzo ήταν έντονα επηρεασμένο από τη δεκαετία του 1970. «Χρησιμοποιήσαμε το ίδιο κραγιόν στα μάτια και τα χείλη για να δημιουργήσουμε το look», λέει η ίδια. 

Fendi Couture 2019

Fendi Couture 2019

«Ήταν εμπνευσμένο από όλα τα γεωμετρικά καρέ που δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και τις αρχές του 1970, τα οποία υπήρχαν έντονα στα σκίτσα του Karl Lagerfeld εκείνης της εποχής", λέει ο McKnight μιλώντας για το hair look ου δημιούργησε για το show Fendi Couture 2019. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει πως το συγκέκριμενο hair look δημιούργησε ένα νέο color trend, το οποιο ονομάζει "degrade." Το περιγράφει σαν μια απαλή διάχυση χρώματος που είτε πηγαίνει από το ανοιχτό στο πιο σκούρο είτε από το πιο σκούρο στο πιο ανοιχτό. 

Jean Paul Gaultier Spring 2020 Couture

Jean Paul Gaultier Spring 2020 Couture

Το λαμπερό κόκκινο μακιγιάζ που δημιούργησε η Erin Parsons για το τελευταίο show του Jean Paul Gaultier δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. «Κάναμε πολλά διαφορετικά looks αλλά το αγαπημένο μου ήταν τα κόκκινα smoky eyes με τις πιτσιλιές από κόκκινο χρώμα στην ίδια απόχρωση. Τις ονόμασα 'Fleckles!'", λέει η ίδια.

 
Photo: Courtesy Of Erin Parsons

Schiaparelli Spring/Summer 2020

Schiaparelli Spring/Summer 2020

Τόσο το εντυπωσιακό glitter και τα κρύσταλλα που διακοσμούσαν μεγάλο μέρος των προσώπων των μοντέλων, όσο και οι υπερβολικά μακριές βλεφαρίδες με καθοδική φορά χάρισαν στο συγκεκριμένο beauty look επάξια μια θέση στη λίστα μας. 

Photo: Courtesy Of Erin Parsons