Jamsu | Το κορεάτικο μυστικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα που λατρεύει η Bella Hadid

Το ιδιαίτερο hack που έχει γίνει viral στα social media.

Το φάσμα των beauty hacks που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πολύ μεγάλο, ξεκινώντας από πολύ χρήσιμα pro tips και καταλήγοντας σε πραγματικά επικίνδυνες για την υγεία πρακτικές. Το πιο πρόσφατο viral sensation αν και φαινομενικά μοιάζει να ανήκει στην τελευταία κατηγορία, τελικά κατατάσσεται στην κορυφή της πρώτης. Ο λόγος για το Jamsu, το κορεάτικο beauty hack που χαρίζει μια πραγματικά αψεγάδιαστη και φρέσκια βάση στο μακιγιάζ.

Διαβάστε Επίσης

Ενώ η πιο γνωστή K-Beauty τάση είναι το glass skin, δηλαδή η εξαιρετικά λαμπερή και λεία επιδερμίδα που θυμίζει γυαλί, η συγκεκριμένη τεχνική που υπόσχεται ματ φινίρισμα στην επιδερμίδα απειλεί τα πρωτεία της με πολλές celebrities, όπως η Bella Hadid και η Huda Kattan να ορκίζονται σε αυτή.  Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι η Hadid χρησιμοποιεί τον πάγο σε πολλές φάσεις της ρουτίνας ομορφιάς της, όπως μετά τον πρωινό καθαρισμό για τη μείωση του οιδήματος.

Τι είναι το Jamsu;

Πρόκειται για ένα beauty trick με καταγωγή από την Κορέα, το οποίο βοηθά με το "σετάρισμα" του μακιγιάζ, δηλαδή το "κλείδωμα" του αποτελέσματος για μια πραγματικά αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Με το ονομά του να μεταφράζεται σε "βύθιση", η ιδιαίτερη αυτή πρακτική καλεί για εφαρμογή του foundation, του concealer και του bronzer πριν την εφαρμογή μιας γερής δόσης διάφανης πούδρας και έπειτα τη βύθιση του προσώπου σε παγωμένο νερό. Για τις γυναίκες με ξηρή επιδερμίδα, 15 δευτερόλεπτα είναι αρκετά, ενώ για εκείνες με λιπαρή, συστήνεται η παραμονή κάτω από το νερό για 30 δευτερόλεπτα. Σειρά έχει το ελαφρύ σκούπισμα του προσώπου με ταμποναριστές κινήσεις και η ολοκλήρωση του μακιγιάζ ματιών και χειλιών. Το αποτέλεσμα είναι ένα makeup look μακράς διαρκείας, ιδανικό για το καλοκαίρι, καθώς αντιστέκεται στη ζέστη και τη λιπαρότητα. 

Διαβάστε Επίσης