Οι 7 μεγαλύτερες τάσεις ομορφιάς που ανέδειξε η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου SS22

Τα makeup και hair trends που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν.

Ύστερα από μία χαοτική εβδομάδα εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη, η οποία συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων τα VMAs, το Met Gala και τη NYFW, μοντέλα, hairstylists και makeup artists έφτιαξαν βαλίτσες και πήραν το δρόμο για το Λονδίνο και τη LFW. Καθώς οι κορυφαίοι σχεδιαστές της πρωτεύουσας της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζουν τις συλλογές τους, στο catwalk αναδεικνύονται και μερικές από τις μεγαλύτερες τάσεις μακιγιάζ και μαλλιών για την άνοιξη-καλοκαίρι 2022. Ιδού οι 7 που ξεχώρισαν:

Οι κυριότερες τάσεις μακιγιάζ Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 σύμφωνα με την LFW

Glass Skin and Wet Hair

Glass Skin and Wet Hair

Μπορεί πέρυσι το Σεπτέμβριο ο οίκος Versace να παρουσίασε πρώτος την τάση της under-the-sea inspired ομορφιάς, ωστόσο αυτήν τη σεζόν οι οίκοι David Koma και Preen αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές της. Στο show του πρώτου, τα μοντέλα περπάτησαν στο catwalk έχοντας wet hair look με έντονη πλαϊνή φράντζα και λαμπερή -σχεδόν βρεγμένη- επιδερμίδα. 
 

Ένα αντίστοιχο hair look στην πιο φορέσιμη εκδοχή του παρουσίασε ο οίκος Preen, συνδυάζοντάς το με barely there μακιγιάζ.

Carnival Colours

Carnival Colours

Ο οίκος Paul & Joe σας καλεί να γίνετε και πάλι παιδιά παρουσιάζοντας ιδιαίτερα fun και νοσταλγικά makeup looks.  Ανάμεσα σε λουλούδια, ουράνια τόξια και αφράτα σύννεφα ζωγραφισμένα στα βλέφαρα των μοντέλων, ένα πράγμα έγινε σαφές: Οι πειραματισμοί στο μακιγιάζ με έντονα χρώματα επέστρεψαν. Το υπόλοιπο μακιγιάζ διατηρήθηκε απλό με την makeup artist Georgina Graham να χαρίζει στα μοντέλα φυσικά λαμπερή επιδερμίδα και nude χείλη. 

Beautiful Pouts

Beautiful Pouts

Για το show του brand KNWLS, ο makeup artist Thomas de Kluyver δημιούργησε πολυδιάστατα lip looks χρησιμοποιώντας προϊόντα με ποικίλα φινιρίσματα. Το αποτέλεσμα ήταν ματ και ταυτόχρονα ζουμερά χείλη που τραβούσαν την προσοχή.

Metallic Eyes and Lips

Metallic Eyes and Lips

Τα μεταλλικά φινιρίσματα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο μακιγιάζ της άνοιξης και του καλοκαιριού 2022, σύμφωνα με τον οίκο Osman, τα μοντέλα του οποίου περπάτησαν στο catwalk φορώντας όχι μόνο metallic σκιές, αλλά και metallic κραγιόν.

Grunge Makeup

Grunge Makeup

Το grunge μακιγιάζ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο στις αρχές του 2000 κάνει δυναμικό comeback και τα bleeding smoky eyes στο show του οίκου Eftychia είναι η απόδειξη. 
 

Foundation Free Skin

Foundation Free Skin

Ο ζεστός καιρός καλεί για foundation-free επιδερμίδα κι ο οίκος Erdem το γνωρίζει πολύ καλά. Πιστός στη natural αισθητική του, έστειλε τα μοντέλα στο catwalk με γυμνή επιδερμίδα, αφήνοντας εκτεθειμένα τα ψεγάδια της, όπως οι μαύροι κύκλοι και τα σπυράκια, δημιουργώντας ένα από τα πιο αληθινά beauty looks της LFW.

Double Wings

Double Wings

Το κλασικό winged eyeliner είναι πλέον παρελθόν σύμφωνα με τον οίκο Rixo. Τα μοντέλα παρουσίασαν τη νέα SS22 συλλογή toy έχοντας double eye wings σε έντονες μπλε και σμαραγδί αποχρώσεις, που ταίριαζαν εξαιρετικά με τις πολύχρωμες δημιουργίες που φορούσαν. Το υπόλοιπο μακιγιάζ διατηρήθηκε απλό με την επιδερμίδα ματ και τα χείλη nude.