Μαίρη Κατράντζου | Όλες οι λεπτομέρειες για το μακιγιάζ του πολυσυζητημένου fashion show

Μακιγιάζ από τα βάθη της θάλασσας στο ναό του Ποσειδώνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Μαίρη Κατράντζου παρουσίασε χθες το βράδυ τη νέα συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 με φόντο τους κίονες δωρικού ρυθμού του ναού του Ποσειδώνα, ενώ στο front row της επίδειξης κάθισαν μεταξύ άλλων μεγάλα ονόματα από το χώρο των media. 

Μαίρη Κατράντζου | Όλες οι λεπτομέρειες για το μακιγιάζ του πολυσυζητημένου fashion show

Τα μοντέλα καθήλωσαν το κοινό καθώς περπατούσαν υπό τη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, φορώντας τις εντυπωσιακές δημιουργίες της σχεδιάστριας. Το μακιγιάζ των μοντέλων, με θεατρικό χαρακτήρα όπως και τα ρούχα, έδινε έμφαση στα μάτια με έντονο glitter σε διάφορα χρώματα.

Beauty MAC Katrantzou
Beauty MAC Katrantzou

H ομάδα της M·A·C Cosmetics Ελλάδας, με key-artist το διεθνή makeup artist Πέτρο Πετρόχειλο, ξεκίνησε απλώνοντας το νέο Studio Fix Soft Matte Foundation Stick σε συνδυασμό με το ενυδατικό mist Prep+Prime Fix+ για να δημιουργήσει τον τέλειο αψεγάδιαστο καμβά στα πρόσωπα των μοντέλων. Έπειτα, άπλωσε glitter στο κινητό βλέφαρο μέχρι την κόγχη του ματιού για να δώσει ένταση στο βλέμμα και να δημιουργήσει το απόλυτο "βρεγμένο" look. 

Beauty MAC Katrantzou
Beauty MAC Katrantzou

Όπως δήλωσε η Μαίρη, ήθελε το μακιγιάζ να δένει αρμονικά με το χώρο και τα μοντέλα να φαίνονται σαν ιέρειες που έχουν αναδυθεί από τη θάλασσα. Η βασική της ιδέα ήταν το makeup look να ακολουθεί τη χρωματική ενότητα της συλλογής, η οποία ξεκίνησε με δημιουργίες από άσπρο σε μαύρο και μετά συνέχισε με πράσινο, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, χρυσό και ολοκληρώθηκε με τους χάρτες.

Beauty MAC Katrantzou

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχεδιάστρια επέλεξε το Ναό του Ποσειδώνα γιατί ήθελε να κάνει ένα show που θα το δουν Έλληνες, αλλά και άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν το απίστευτο έργο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, σε έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, βασίζοντας τη συλλογή της στο Χρυσό Αιώνα του Περικλή, και σε όλες τις ιδέες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, όπως είναι το Πυθαγόρειο Θεώρημα, το "π", οι ιδέες του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, οι οποίες αποκρυσταλλώνονται μαγευτικά, στην συλλογή της.

Photo Credits: Κύνθια Κινδελή
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ