Περιποίηση μαλλιών | Συμβουλές για να τα προετοιμάσετε κατάλληλα για το καλοκαίρι

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε την υγιή όψη των μαλλιών και να υποδεχτείτε το καλοκαίρι.

Μπορεί ένα διάστημα να μένετε στο σπίτι και τα μαλλιά σας να "ξεκουράζονται" από το καθημερινό styling, τις βαφές και τις χημικές διεργασίες, ακόμα και από το τακτικό λούσιμο, που και αυτό με τη σειρά του απομακρύνει τα καλά λιπίδια που χρειάζονται για να δείχνουν λαμπερά και υγιή, όμως σίγουρα κάποιες περίοδοι είναι αρκετά στρεσογόνες. Τι σημαίνει αυτό; Το άγχος έχει αντίκτυπο τόσο στην επιδερμίδα μας όσο και στο τριχωτό του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να αλλάζουν η φυσιολογία και οι ανάγκες του δέρματος. Γι’ αυτό και το διάστημα που πέρασε μπορεί να παρατηρήσατε αλλαγές στις ανάγκες των μαλλιών σας, να αυξήθηκε η λιπαρότητα ή η ξηρότητά τους καθώς και η τριχόπτωση σε μία περίοδο έντονου στρες.

Για να προετοιμάσετε κατάλληλα τα μαλλιά σας για τους καλοκαιρινούς μήνες, σας προτείνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα τα ενδυναμώσουν ώστε να δείχνουν και πάλι υγιή, λεία και λαμπερά.

Σωστό χρώμα

 Ευκαιρία λοιπόν να αναθεωρήσετε, όπως και για πολλά ακόμα πράγματα αυτή την εποχή, και για το χρώμα των μαλλιών σας. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε έναν πιο φυσικό τόνο που να έχει δύο με τρεις τόνους διαφορά από το φυσικό σας. Μην ξεχνάτε πως το καλοκαίρι το χρώμα ανοίγει, οπότε καλύτερα να αποφύγετε τις πολύ ανοιχτές ξανθές ή κόκκινες αποχρώσεις, που ξεθωριάζουν εύκολα.

Περιποίηση τριχωτού

Όπως αναφέραμε, οι ανάγκες της επιδερμίδας του τριχωτού μπορεί να έχουν αλλάξει, γι’ αυτό, αν παρατηρείς λιπαρότητα, απόφυγε τη χρήση ξηρών σαμπουάν και προϊόντων styling και απολεπίστε το δέρμα με ένα scrub μαλλιών. Επίσης, προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού με ψευδάργυρο και ενεργό άνθρακα. Αν, πάλι, νιώθετε πιο έντονη ξηρότητα, τότε κάντε μασάζ στο τριχωτό πριν από το λούσιμο με ένα λάδι θρέψης αφήνοντάς το να δράσει για μερικά λεπτά.

Δυνατά μαλλιά

Ο συνδυασμός του στρες με μια πιο "junk" διατροφή οδηγεί στην τριχόπτωση. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η τριχόπτωση συνήθως δεν παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του έντονου στρες, αλλά 2 με 3 μήνες μετά. Τι να κάνετε; Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε σίδηρο και Ω λιπαρά οξέα αλλά και με ένα συμπλήρωμα για ενδυνάμωση των μαλλιών.

Ενίσχυση λάμψης

Φανταστείτε ότι η εξωτερική επιφάνεια της τρίχας είναι σαν τα λέπια του ψαριού. Όταν λοιπόν είναι λεία, τότε αντανακλά σε όλη της την επιφάνεια το φως και τα μαλλιά δείχνουν πολύ λαμπερά. Τι πρέπει να κάνετε; Να μην τρίβετε τα βρεγμένα μαλλιά σας με πετσέτα, να εφαρμόζετε ενυδατικό leave in conditioner και θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν τα στεγνώσετε και να χρησιμοποιείτε βούρτσα με φυσική τρίχα.

Πηγή: Shape.gr