Το κούρεμα που πρέπει να ζητήσετε αν θέλετε έξτρα όγκο στα μαλλιά σας

Μάθετε τα πάντα για το subtle shag, το κούρεμα που κολακεύει -σχεδόν- όλες τις γυναίκες.

Ανεπιτήδευτα cool, grungy και πάντα stylish, καμία εντύπωση δεν προκαλεί ότι το shag, το φιλαριστό κούρεμα που μας πρωτοσυστήθηκε στα 80’s από τον κομμωτή McGregor έχει επανέρθει τα τελευταία χρόνια στη μόδα. Κάθε σεζόν αποκτά ένα ελαφρώς διαφορετικό twist έτσι ώστε να μένει επίκαιρο και να συμβαδίζει με τα trends. Το φετινό καλοκαίρι είναι αφιερωμένο στο subtle shag.

Subtle Shag | To γυναικείο κούρεμα 2024 που αξίζει να δοκιμάσετε 

Διαβάστε Επίσης

Το εν λόγω κούρεμα χαρακτηρίζεται από έντονο φιλάρισμα και feather-like άκρες, αλλά και από φυσική, messy υφή, που του χαρίζει αυτό το ανεπιτήδευτο coolness. Τα layers εδώ δημιουργούνται με ξυραφάκι, το οποίο χαρίζει έναν grungier χαρακτήρα στα μαλλιά. Και αυτό φυσικά συνδυάζεται ιδανικά με μακριές αφέλειες σε διαφορετικά μήκη ή curtain bangs, που εντείνουν το cool και messy ύφος του. 

Η διαφορά αυτού του κουρέματος από το κλασικό shag, που είχε επανέρθει στη μόδα πριν μερικά χρόνια, είναι ότι είναι πολύ πιο αέρινο. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι χάρη στο φιλάρισμα δείχνει όμορφο ακόμα και μηδαμινό styling, απλά με την εφαρμογή ενός αφρού ή texturizing spray και με φυσικό στέγνωμα των μαλλιών.

Όπως όλα τα φιλαριστά κουρέματα, έτσι κι αυτό χαρίζει πλούσιο όγκο, κίνηση και -φυσικά- στιλ στα μαλλιά. Αν και είναι πολύ κολακευτικό, καλό θα ήταν να το αποφύγετε αν έχετε πολύ λεπτή τρίχα, καθώς το έντονο φιλάρισμα μπορεί να κάνει τα μαλλιά σα ςνα δείχνουν διάφανα. Σε κάθε περίπτωση, πριν αποφασίσετε να το υιοθετήσετε, συζητήστε με τον κομμωτή σας ποια ένταση φιλαρίσματος θα κολακεύει τα δικά σας μαλλιά, αλλά και ποιο μήκος ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας για το ωραιότερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Διαβάστε Επίσης