5 φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα

Από την κατάλληλη μέθοδο ντεμακιγιάζ, μέχρι την απολύμανση της οθόνης του κινητού, αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσετε εάν θέλετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να υπόσχονται στον εαυτό τους ότι θα αφήσουν πίσω τις παλιές, κακές συνήθειες του περασμένου έτους και θα υιοθετήσουν άλλες, καλύτερες. Οι πιο πολλές έχουν ήδη αποτύχει πριν το ημερολόγιο φτάσει στο Μάρτιο. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς υποσχέσεις τους είναι η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Ίσως εάν οι συνήθειες που υιοθετούσαν ήταν λιγότερο περίπλοκες και χρονοβόρες από τη συχνή επίσκεψη στο δερματολόγο, και την υιοθέτηση μιας κορεάτικης skincare ρουτίνας 10 βημάτων, ίσως να γνώριζαν μεγαλύτερη επιτυχία. Ακολουθούν 5 φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες που θα σας χαρίσουν επιδερμίδα χωρίς σπυράκια και ατέλειες:

1. Μαξιλαροθήκη

Η αγορά μιας μεταξωτής μαξιλαροθήκης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά την επιδερμίδα σας. Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη μπορεί να ευθύνεται όχι μόνο για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και την ψαλίδα, αλλά και για την ξηρότητα της επιδερμίδας. Ο λόγος είναι ότι το βαμβάκι απορροφά την υγρασία, κάνοντας την επιδερμίδα ξηρή, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με την μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

Ιδανικά θα πρέπει επίσης η μαξιλαροθήκη να αλλάζεται αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, καθώς η σκόνη και τα έλαια του προσώπου που συσσωρεύονται πάνω της μπορούν να αποτελέσουν αιτία εκδήλωσης ακμής.

5 φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. Κινητό

Το κινητό αποτελεί ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που αγγίζετε καθημερινά. Ακουμπά σε διάφορες επιφάνειες, συχνά σε δημόσια μέρη, ενώ "μεταναστεύει" από τσάντα σε τσάντα και από τσέπη σε τσέπη. Στη συνέχεια καταλήγει στο αφτί σας, μεταφέροντας έτσι αμέτρητα μικρόβια στην επιδερμίδα. Ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά και να προστατέψετε την υγεία της επιδερμίδας σας, είναι να σκουπίζετε συχνά μέσα στη μέρα την οθόνη με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι. 

3. Ντεμακιγιάζ

Το σωστό ντεμακιγιάζ αποτελεί το Α και το Ω για τη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας. Ο μη επαρκής καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα σαπούνι ή/και ένα νερό micellar θεωρείται τουλάχιστον εγκληματικός, καθώς οι πόροι δεν καθαρίζονται με αποτέλεσμα να φράζουν και να προκαλείται ακμή. Ιδανικά θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια να ξεβάφεστε μόλις επιστρέφετε σπίτι, ακριβώς όπως βγάζετε τον στηθόδεσμό σας. 

Beauty skincare

4. Ήπιες κινήσεις

Το ντεμακιγιάζ, αλλά και ο επακόλουθος καθαρισμός του προσώπου με ένα ειδικό σαπούνι θα πρέπει να γίνονται με ήπιες κινήσεις που δεν ταλαιπωρούν την επιδερμίδα. Φανταστείτε ότι θα πρέπει να αγγίζετε το πρόσωπό σας ακριβώς έτσι όπως θα αγγίζατε το πρόσωπο κάποιου άλλου. Αυτός είναι ο λόγος που η χρήση μαντηλιών ντεμακιγιάζ αντενδείκνυται, καθώς εκτός από το ότι δεν καθαρίζουν πλήρως την επιδερμίδα, η αναποτελεσματικότητά τους ευνοεί τις απότομες  και επίμονες κινήσεις.

5. Σωστό στέγνωμα του προσώπου

Μετά τον καθαρισμό, καλό είναι το πρόσωπο να στεγνώνεται με μια καθαρή πετσέτα και όχι με εκείνη του σώματος ή των χεριών που είναι κρεμασμένες στο μπάνιο. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι ταμποναριστές και απαλές. Ακόμα καλύτερη επιλογή αποτελεί το στέγνωμα του προσώπου -πάλι με ταμποναριστές κινήσεις- με ένα χαρτομάντηλο για αποφυγή τυχόν μολύνσεων και περιττών ερεθισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ