Τα πάντα για το τέλειο μαύρισμα

Τι πρέπει να κάνετε πριν την ηλιοθεραπεία για να αποκτήσετε το πιο αρμονικό sunkissed χρώμα.

Το τέλειο μαύρισμα έχει τους δικούς του κανόνες! Και, κυρίως, απαιτεί μια σωστή προετοιμασία που θα προηγηθεί της ηλιοθεραπείας. Γι' αυτό, αν δεν έχετε κάνει πολύ λίγα μπάνια και δεν έχετε αρχίσει να μαυρίζετε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακολουθήσετε τη διαδικασία που θα σας προσφέρει σταδιακά ένα τέλειο χρώμα στο σώμα. 

Διατηρήστε την επιδερμίδα σου καθαρή 

Φροντίστε η επιδερμίδα να είναι καθαρή και απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας, ιδανικά, 1-2 ημέρες πριν την ηλιοθεραπεία, μια καλή απολέπιση. Χρησιμοποιήστε σε όλο το σώμα σου ένα κατάλληλο προϊόν ή τρίψτε καλά όλο το κορμί με μια λούφα, επιμένοντας στα "άγρια" σημεία όπως τα γόνατα και οι αγκώνες.

Εξασφαλίστε καλή ενυδατώσου 

Μη ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και να ενυδατώνετε την επιδερμίδα με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων. Έτσι, αιχμαλωτίζεται η υγρασία, που είναι πολύτιμη για την αποφυγή της ξηρότητας στο δέρμα.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τις κατάλληλες τροφές

Ενίσχυσε το διαιτολόγιό σας με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α που βοηθούν τη ενεργοποίηση αλλά και την διατήρηση του μαυρίσματος. Τέτοιες τροφές είναι τα καρότα, ο κρόκος αυγού και το σπανάκι.

Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν αυτομαυρίσματος (bronzer) 

Αν θεωρείτε ότι είστε υπερβολικά άσπρη, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε λίγες ημέρες πριν βγείτε στην παραλία ένα bronzer, που θα δώσει ένα ελαφρύ χρώμα στην επιδερμίδα με σκοπό να μην καείτε από τις ακτίνες του ήλιου. Πριν εφαρμόσετε το προϊόν, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και εφαρμόστε τις σχολαστικά, προκειμένου να αποφύγετε τα αντιαισθητικά "μπαλώματα" και τις διχρωμίες.

Πηγή; Missbloom.gr