Μια δερματολόγος απαντά στις κυριότερες ερωτήσεις γύρω από τα αντηλιακά

Η Dr. Ellen Marmur απαντά στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις του διαδικτύου σχετικά με το αντηλιακό.

Σε αυτό το επεισόδιο του Derm Reacts, το αμερικάνικο Harper's Bazaar κάλεσε την skin expert και δερματολόγο Ellen Marmur για να απαντήσει στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις του διαδικτύου γύρω από τα αντηλιακά. Μία από αυτές ήταν και το "πότε πρέπει να βάζουμε αντηλιακό;". Είναι απαραίτητη η χρήση του όταν βρισκόμαστε σε εσωτερικούς χώρους; 

Η απάντησή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο μύθος λέει πως το αντηλιακό μπλοκάρει τη βιταμίνη D ", λέει η Marmur απαντώντας σε ένα σχόλιο που υποδηλώνει ότι το αντηλιακό εμποδίζει την απορρόφηση της βιταμίνης D από το δέρμα. " Θα πάρετε βιταμίνη D μέσω του αντηλιακού σας, έτσι μπορείτε να φοράτε αντηλιακό. Έτσι στην πραγματικότητα αυτός δεν αποτελεί λόγος να μην φοράτε αντηλιακό", εξηγεί. Αναφέρει επίσης ότι μια υγιεινή διατροφή θα αυξήσει επίσης την πρόσληψη βιταμίνης D.

Η Marmur προειδοποιεί επίσης ότι ακόμα και αν δεν βρίσκεστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και από τη λιγοστή έκθεση στον ήλιο. "Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για πέντε λεπτά τη φορά", εξηγεί, "συμβάλλετε στη φθορά της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία". 

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ