3 λόγοι που το μετάξι είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχος ομορφιάς

Η πιο έξυπνη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για την ομορφιά σας.

Το πολυτελές άγγιγμα του μεταξιού δεν είναι απολαυστικό μόνο στα ρούχα, αλλά και στα αξεσουάρ ομορφιάς, με τα μεταξωτά scrunchies και τις μαξιλαροθήκες να είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να βελτιώσετε την ποιότητα της επιδερμίδας και των μαλλιών σας. Ακολουθούν 3 λόγοι που το μετάξι αποτελεί τον πιο πολυτελή σύμμαχο ομορφιάς σας:

Skincare

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες επιτρέπουν στο δέρμα να αποκομίζει όλα τα οφέλη της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης, καθώς δεν απορροφούν την υγρασία και τα ενυδατικά προϊόντα που έχετε εφαρμόσει. Επιπλέον, το μετάξι είναι υποαλλεργικό και αντιβακτηριακό, καθιστώντας την πλέον ιδανική επιλογή για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες συνιστώνται επίσης για όσους έχουν ακμή, καθώς αποτρέπουν την εξάπλωση βακτηρίων σε άλλες περιοχές του προσώπου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως καθώς η υφή του μειώνει την τριβή με το πρόσωπο, αποτρέπεται ο σχηματισμός λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

product
Μεταξωτή μαξιλαροθήκη, Rejuvenating Anti-Ageing Silk Pillowcase, Holistic Silk (lookfantastic.gr)

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους αξίζει να επενδύσετε και σε μια μεταξωτή προστατευτική μάσκα, η οποία θα μειώσει σημαντικό και το φαινόμενο της maskne.

Haircare

Κατά τη διάρκεια του ύπνου δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε και να φριζάρουν. Αυτός είναι ο λόγος που η επένδυση σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που δε φθείρουν ή ξηραίνουν την τρίχα, είναι μία από τις πιο έξυπνες κινήσεις ομορφιάς. 

Μιλώντας για τον ύπνο, αποφύγετε να κοιμάστε με τα μαλλιά σας κάτω, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό η τρίχα να σπάσει. Αντίθετα πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό ψηλό κότσο με ένα μεταξωτό scrunchie, που θα προστατεύσει την τρίχα από το σπάσιμο, προσέχοντας οι άκρες τους να είναι μέσα στον κότσο και όχι εκτεθειμένες για να μην δημιουργηθεί τριβή στο μαξιλάρι.

product
Μεταξωτά scrunchies, Silk Large Scrunchies, Slip (lookfantastic.gr)

No Heat Hairstyles

Τίποτα δεν ταλαιπωρεί περισσότερο τα μαλλιά από τη θερμότητα. Χρησιμοποιώντας curling ribbons από μετάξι μπορείτε να δημιουργήσετε no heat μπούκλες και κυματισμούς με μηδέν φριζάρισμα και χωρίς να ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με το ψαλίδι για μπούκλες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ